Konu: Emre Arolat
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 25-12-2001, 18:03   #46
bogachan
Forum Üyesi

bogachan'in Avatar'ı

bogachan is on a distinguished road
yanıtınız üzerinden...

Tekrar merhaba,

yanıtlar için teşekkürler... ancak bazı noktaları yanıtlarınız üzerinden tekrar açmak istiyorum...

1. Sorumun açıklama kısmına baktığınızda sizin iddia ettiğiniz gibi 'diğerleri birşeyler katıyor', 'bu yapı ne katıyor ?' gibi bir yorum taşmıyor.
sorum; Kalamış Konutlarının ( iyi ya da kötü ) yapılaşmış çevresinden ölçek olarak çok farklılaştığı...üzerine kuruluyor...Siz de yanıtınızda 'bu yapının bir şey katmadığına katılmıyorum ' diyorsunuz...ve Kentle kurulan ilişkisini önemsediğinizi söylüyorsunuz ...Ama neyi önemsediğnizi ve bu yapı biçimlendirirken bunun ona ne kattığını yanıtlamıyorsunuz...Konuyu yapının biçimlenmesine etkisi bağlamında biraz bize açar mısınız...sizce ne katıyor ?

2. Biçimin tek referans olmadığını biliyorum...Aslında sorum biçimlenme mantığı üzerine kuruluyor...Belki Yukarıdaki açıklamaya vereceğiniz yanıtınızla bunu da yanıtlamış olursunuz... (Biçimlenmeyi yapıyı oluşturan süreçler ve onun sonucunda ortaya çıkan ürün bağlamında ele alırsanız sevinirim...)

3.Mimarlık medyası işlevlerini azımsamıyorum...Onun genel olarak kullanılma biçimini ve algılanma biçimini eleştiriyorum... (sadece size yönelik bir ifade değildi...) Bu sizin neyi neden anlatmak istediğiniz ile ilgili bir durum...Ama bahsettiğim çelişkileri yansıtması anlamında açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

saygılar.
bogachan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla