|
boğaçhan
1.Kalamış’taki konut blokunun kentsel duruşu ile çevreyi yok sayan ve ezici bir kitle etkisi yaratan bir yapı olduğunu düşünmüyorum. Alıntı yaptığınız yazının tümünü dikkatlice okuduğunuzda, yapının kent ile olan ilişkisinin çok önemsendiğini fark edeceksiniz. Bu yapının yakın çevresinde bulunan ve neredeyse tümü son yirmi yıl içinde inşa edilmiş olan diğer konut yapılarının kente ve yaşayanlara sizin deyiminizle “bir şey kattığını” ve bu yapının “katmadığını” ise hiç düşünmüyorum.
Yukarıdaki düşüncelerden hareketle, yazıdan çıkarmış olduğunuz sonuca da itiraz edeceğim. Yazınızın alıntı yaptığınız bölümlerinde üzerinde durulan düşünce, farklı dönemlerde, farklı yönetim mekanizmaları tarafından ele alınan “kentsel tasarım” disiplininin yeniden sorgulanmasını sağlamak amacı ile kurulmuş idi.
2.a. Bu yazıda “şık” kelimesini hiç kullanmadım.
b. Biçimin tek referans olduğu çok kişisel bir yargı oldu. Ben öyle düşünmüyorum.
3.a. Seçici davrandığımı ve mimarlık adına kaygılar taşıdığımı söylüyorsunuz, teşekkür ederim. Size sunulanla görülen arasındaki farkların çelişkisi de kişisel bir yargı. Ben çok “doğrudan” sunduğumu düşünüyorum.
b. Sunum tekniklerinin güncel sunum dilleri ile paralellik kurması konusunda da inanın, hiçbir endişem yok. Kendi elimle de çizerim gerekirse.
c. “Mimarlık Medyası”nı “Ürüne Meşruiet Zemini Yaratmak Amacı İle” kullandığımızı söylediğinizde, medyanın işlevlerini çok azımsamış olmuyor musunuz?
|