Salı Pazarı
Merhabalar,
Ben yeni uyeyim aslinda bu konu daha once tartisildi mi bilmiyorum ama yine de yazayim dedim.
Sali pazarindan bahsediyorum. Aslinda bu tur pazarlar insanlar icin hem satis yapma hem de ucuz sekilde ihtiyaclarini karsilamalari acisindan onemli bir yere sahip ama Kadikoy gibi cok sikisik bir yerde pazar burayi haftada sadece iki gun isgal ediyo. Bu gunlerde de zaten Kadikoy`e girmek ayri dert, cikmak ayri dert. Bunun disinda bu koca alan sadece otopark olarak kullaniliyor. Eskiden buralar cayir cimenmis insanlar piknik yapmaya gelirlermis. Sizce buranin daha iyi bir sekilde kullanilmasi mumkun olmaz mi? Aslinda bu cok zor bir konu bence. Yani pazari tamamen ortadan kaldirmak da cozum degil gibi geliyo bana ama bu kadar buyuk bir alanin beton olmasi da beni ayrica rahatsiz ediyor. Diploma projelerinde buralara kultur merkezleri, muzeler yapiliyor ama kimse bu pazarin ne olacagina dair cozum de getirmiyor. Kadikoy`un otopark ihtiyaci da isin baska bir yonu. Bu konuda ne gibi bir cozum tavsiye edersiniz? Merak ettim dogrusu.
Tesekkurler
|