Tek Mesaj Görüntüle
Eski 09-06-2005, 01:40   #60
hakkı yırtıcı
Forum Üyesi

mimarlar odası istanbul şubesi ile görüşme üzerine

Geçen pazartesi Taner Orhon ve ben odanın daveti üzerine Yıldız Karakol binasında biraraya geldik ve bir toplantı yaptık. Öncelikle istanbul odanın da bu forumu izliyor olması ve diyalog kurma talebi çok sevindirici idi. Görüşme sonucunda alınan kararlar ve atılacak somut adımlar şu şekildedir:
1. Ücretli çalışan mimarlarla ilgili bir çalışma grubu aktif olarak hemen harekete geçecektir. Bu çalışma grubuna katılmak ve aktif olarak emek vermek isteyen her mimar gönüllü olarak katılabilir. Bu konuda 0212. 227 69 10 numaralı telefondan Sami Yılmaztürkle temasa geçebilir. Ben ve Taner Orhon'da Oda ile beraber somut adımlar atmak amacıyla bu çalışma grubuna katılmış bulunuyoruz.
2. İstanbul Oda üyelerine gönderdiği "mimarlara mektup" bülteninde ücretli çalışan mimarlarla ilgili temmuz ayından itibaren bir sayfa açacak, isteyen herkes düşüncelerini oraya da yazarsa çok sevinirim.
3. İstanbul oda bünyesinde çalışma ve iş kanunu hakkında uzman bir avukat bulundurup bir danışma hattı açacak ve çalıştığı büro, kurum ve benzeri yerle bir sorun yaşayan herkes buradan bilgi alabilecek.
4. Ücretli çalışan mimarların sorunları bu forumda dahil olmak olarak ekim ayına kadar gündemde tutulup ekim ayında ;Oda ile üyelerinin bir araya geleceği bir toplantı düzenlenecek.
Sonuç olarak buradaki forumun somut bir karşılığı olabilecek gibi görünüyor ama bunun olabilmesi yine bizlere bağlı. bu forum da artık birbirimizle didişmek yerine daha başka ne tür somut adımlar geliştirilebilinir diye konuşursak çok daha yapıcı olacaktır. Ayrıca İstanbul odanın bültenine de yazı yazılır ve diğer mimarlık medyası araçlarının da dikkati bu konuya çekilirse ekim ayında yapılacak olan toplantıya kadar bu konunun oldukça netleşeceğine ve toplantıya yüksek sayıda bir katılım olacağına inanıyorum.
hakkı yırtıcı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla