Tek Mesaj Görüntüle
Eski 08-06-2005, 17:54   #57
CambaZ
Arkitera Üyesi

Mimarlar Odasının maaş verdiği mimarlar ne iş yaparlar, bileniniz var mı?

Odanın aslında gerekli bir şey olduğunu anlatmak, bol bol copy-paste yapmak, yıllık ödenen aidatın, aylık, günlük, saatlik miktarlarını hesaplayıp (paralı tv kanalları da aynı yöntemi kullanıyorlar müşteri çekmek için, ama onlara üye olmama şansımız var) aslında o kadar da çok değil demeye getirmek dışında pek birşey yaptıklarını zannetmiyorum.

Odanın mimarlara bir faydası olmadığı açık, en azından bana ve çevremdeki hiç kimseye faydası olduğunu görmedim.

O halde, teklifim şudur ki pek yüce mimarlık camiası,

Mimarlar Odasını kapatalım.

Sonuçta bu oda denen şey, 30000 civarı mimarın bir araya gelerek, bir işe yaraması için yarattığı bir organizma değil mi?

Şüphesiz ki, yoktan var eden biz olduğumuza göre, işe yaramadığını gördüğümüzde de yok edebiliriz. Yoksa edemeyiz mi sanmıştınız.

En azından ben, 1/30000 lik bölümünü kapatmak istiyorum. Bence siz de kapatın kendi payınıza düşen kısmı.

Mimarlar Odası yok olunca (ama öyle basit bir yok oluştan bahsetmiyorum, oda komple, tüm ondan beslenen yan organizmaları ile yok olacak) biz tüm mimarlar, odasız bir şekilde dolaşmaya başlayınca,
çıkan sorunları göreceğiz ve kendimize bu sorunları çözecek bir organizma yaratacağız.

Sonra muhtemelen o organizma da, istilacı ve aynı zamanda statükocu küçük organizmalar tarafından ele geçirilip de, işini yapamaz hale gelince onu da kapatacağız. Veee bir yenisini kuracağız.

Her defasında aramızdan bir seçilmiş kişi çıkacak ve sisteme bir reset atacak. Bu böyle sonsuza dek sürecek.

Umarım teklifimi beğenmişsinizdir sayın mimarlar.

Bu sistemin seçilmiş kişisinin kim olduğunu söylememe de gerek yok herhalde

CambaZ
CambaZ offline   Alıntı Yaparak Yanıtla