16-05-2005, 01:02
|
|
|
Forum Üyesi
|
Merhaba orange,
Teşekkürler ....hatta, ne güzel bir kaç belge de edinmişsiniz biraz daha açıklayıcı olması için.. İşte sorunumuz burada başlıyor, kendimize gerçekleri yansıtan proje yaklaşımlarını edineceğimiz pafta ve tarafları malesef bulamıyoruz...Ölçek olarak çok büyük bir bölge ve iyi düşünülmesi halinde siz de takdir edersiniz ki nerede olursa olsun, karada, suda, havada...uzayda...koşulları uygunlaştırıldığı an her yerde proje yapılabilinir...teknoloji de buna çok rahat imkanlar sağlar...
Ancak, nedense İstanbul ve boğazları dünyanın en ilginç, benzersiz kara-su-tarih oluşumlarına sahip çok çok değerli bir bölgesi olmasına karşın, tüm otoriteler projeleri adeta halkın gözünden kaçırarak, açıklamasız, hızla ve üstü örtülü olarak bitirip halkı bir oldu-bitti ile karşı karşıya bırakmayı tercih eder alışkanlıklarını dayatıyorlar.
Haydarpaşa elbette sadece bir liman olduğu için değerli değil, başarılı bir müzeye dönüştürülebilir hatta başka fonksiyonlara da kucak açabilir...ama bölge için düşünülen değişim ne yazık ki her detayına ulaşmamıza izin verilemeyecek kadar geniş kapsamlı olabilir ....düzgün bilgi akışı olmazsa bizim ulaşacağımız hiçbir sonuç bizi rahatlatacak düzeyde olmayacak....ben bu gerekçeyle ancak projenin gerçek sahibi taraf olarak karşımda içtenlikle yanıtlamak üzere bulunuyorsa hiç çekinmeden o konuyu inceliyorum...
Bize yanıtlar verecek birileri olmalıydı...İskandinav ülkelerinde bir bölge için bir proje düşünüldüğünde neredeyse 12-18 ay öncesinden proje veya önerilen projeler bütün alternatif nitelikleriyle şehrin belediye binasında halkın ziyaret edip tek tek kare kare inceleyip oy kullanması için sergilenir ve hatta eğer itirazlar belli bir oranı aşıyorsa demokratik haklar neticesinde proje teklifleri tamamen uygulama önerisi olmaktan uzaklaştırılıyor....İşte bu sitemi İstanbul ve diğer büyük şehirlerimiz için uygulatmaktan özelllikle kaçınan yönetimlerimiz var...biz şu ana kadar büyük ölçüde bilgilendirilmiş ve belgelere arzu ettiğimiz anda ulaşabilir olmalıydık...ne yazık ki görünürde bunu bize teklif edecek bir yönetimimiz dahi yok..!!
Çok isterdim... hep beraber, İstanbul'umuzun bu çok değerli bölgesi için pafta pafta arkitera'da her yaştan, her profesyonel branştan, hatta farklı milletlerden dünya vatandaşlarıyla buraya yapılacak herşeyi tartışmayı ve buranın aynı zamanda bir Dünya mirasının parçası olduğunu gurur duyarak hissetmeyi...ancak bizi bundan dahi uzak tutan bir örtülü zihniyet var..şimdilik diye umuyorum, İstanbul halkının daimi bir farkındalık durumu olması gerekiyor çarpık dayatmalara karşı, nedense 'sürprizler' in ardı arkası hiç kesilmiyor...
Sanırım beni anlayacaksınız, eğer ben de benim görüşler üretmeme imkan verecek belgelere ulaşabilirsem belki de hep beraber bir 'edit' çalışması olabilir..
Şu an en kısa zamanda tüm ilgimi bekleyen, ve çok değerli olan bazı insanlara verdiğim bir sözü yerine getirmeye çalışıyor ve zamanımı o konuya ayırıyorum...bu nedenle tam vakıf olmadığım bir konuyu irdelemeye ne derece imkan bulurum bimiyorum...bunun için istemediğim halde size ilgisizmişim gibi görünmek istemem...çünki aksi doğru..size ve görüşlerinize, ve bir T.C. vatandaşı olarak savunmaya hazır olduğunuz bir konuda size tüm desteğimi vermeyi tercih ederim..her zaman, hiç şüpheniz olmasın...Türkiye'nin her unsuru benim için azami değerde...
Sizin gönderdiklerinizi inceleyeceğim... Israrcı duyarlılığınız takdire değer, herkesi bu enerjiyle görmek her zaman vatanım için en büyük arzum..
Size şimdilik görüşmek üzere diyorum....
ve başarılar diliyorum..
|
|
|