Tutorial tadında cevaplar gelmiş..
Asteria'nın davet ettiği üstadlar gelmeden önce birkaç yorum yapayım dedim:
Ortamı biraz karanlık olarak algıladım ben. Onun için söyleyebileceklerim şunlar:
1.Pencereleriniz biraz koyu, gökyüzünü yansıtlamarı daha aydınlık bir ortam yaratır. Yani bu çok puslu bir havada çekilmiş gibi.. Tasarımını bilemiyorum ama en alttaki büyük camlar da çok koyu. Biraz daha detay modelleme veya fake yansımalar ile daha aydınlık, daha derin görünebilir. Ama bu da senin vermek istediğin etkiye bağlı. En basitinden cam malzemeye biraz açık mavi renk verebilirsin. En alttaki pencerelerden gelen kır manzarası yansıması da istediğiniz bir şey midir bilemiyorum ama öndeki ağaçlar orada yok mesela.
2.GI konusunda bayağı güzel linkler verilmiş ama bilgisayar konfigürasyonunuz iyi değilse veya vaktiniz yeni plugin öğrenmeye yetmeyecekse e-light adlı bir script'i tavsiye ederim. yahoo'dan aratınca hemen çıkıyor. Fake GI hususunda hızlı ve iyi bir çözüm. Ama vaktim var diyorsanız vray'e girin.
3. Işıklandırma konusunda da bir güneş ışığı gölgesi iyi olabilir derim. (Yani raytrace gölge veren bir directional light ile tepeden bir keskin ama zayıf, açık gri bir gölge düşürebilir. Bunun gölge yoğunluğunu da biraz kısarak tabii.)
4.RPC'ler çok göze batıyor, bence kullanma. Sağ taraftaki amca en soldaki bayanı azarlıyor ve bayan da arkasını dönmüş ağlıyor gibi..

Şaka.
Kolay gelsin.