Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-04-2005, 11:27   #11
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

ayasofya will become famous soon enough
"Bu arada bu koltuk niye bu kadar sevildi anlamadım. Zevk meselesi tabi"

demiş Dogupars

Evet aslında ben de anlamadım. Yani dogupars'a hak veriyorum.:-)

Şaşırmayın öyle. Mies sevenler olarak bu koltuğu da müşterisine ciddi paralar ödettirerek aldırmış biri olarak şaşırabilirsiniz.

Ayrı bir yeri vardı bende. Çok sever ve sayardım. Hatta binadan çok zaman harcanmış tasarımına diye çok ünlüdür.

Ancak
1. Tepe mobilya Çin'de mi Tayvan'da mı her neredeyse yapılan kötü imitasyonlarını alalade koltuk fiyatınsa satınca vinleks kaplı kromajı çok kaliteli olmayan koltuk kopyaları ortalığı doldurdu. Bilen bilmeyen odasına olur olmayan demediler herkes aldı. İlla bunu alacağım diye sıkış pıkış odaya bunu koyanlar oldu.

2. Dekorasyonda çok kullanılan 3d model oluverdi. Herkes bunu koyuyor. Bir de Mies'in diğer şezlongunu. Havuz kenarına 20 tane koyanlar dahi oldu. 3d model'de bir fenomen oldu yine değersizleştirdi. Hatta ne yazık adı "le korbizyer" koltuğu diye biliniyor. Modoko'daki ve Tepe Home'daki satıcılar dahi öyle söylüyorlar.

O yüzden ben de bu koltuğun bu şekilde fütursuzca sevilip modası geçecek bir sevda olmasından dolayı üzgünüm. her 3d modelde kulanılması da doğru değil.

her evde de olmaz 3 metreye 4 metre bir oda dolap var masa var o var bu var sıkış pıkış bir de bir yerlerde bu koltuk. Olmadı yani.

Geniş olsun duvar olsun bu duvarda başka bir obje olmasın. Duvar bırakın boş kalsın fon yapsın görüntüye. Rahat ferah olsun ve Mies'in işine saygı duyun. O bir mobilya değil ayrıca bir tamamlayıcı bir biblodur. Önemlidir.
Eklenmiş İmajlar
3d-model-le-corbusier-barcelona-chair-mvc-004s-jpg   3d-model-le-corbusier-barcelona-chair-mvc-030s-jpg  

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler
Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte
TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla