|
Bence renderlar fena değil. Renderlar ile ilgili benim yazımdan önce yapılan eleştirilere katılıyorum. Bu eleştirilere katılmakla beraber hoşuma gittigini rahatca belirtebilirim.
Diğer taraftan, net 10 sene (ve daha sonra fırsat buldukca ) ODTÜ de kampüs hayatını tadmış biri olarak ister istemez bu tarz yapıları ODTÜ binaları ile kıyaslıyorum. Behruz Çinici'nin USTA'nın mimarlığını tartışmak biz çırak'lara düşmez. Ancak benim okulda içini karanlık bulduğum için begenmediğim tek bina inşaat mühendisliği binası olmuştur. Yukardaki bina bence kötü bir bina olmamakla beraber 5 ana kolda ve özellikle merkeze eklenme noktalarında karanlık noktalar cıkabilir mi sorusu uyandı bende. Tepe ışıklarını görebiliyorum. Ancak ODTÜ mimarlık fakültesinin içindeki sade mekan zenginliği ve ışık çeşitliliğini dusununce bu yapının bazı noktaları karanlık olabilirmiş gibi geldi bana.
Bir de girişi kucaklayan 2 ana kolun arasında kalan merdivenli bölüm.... Bence daha geniş olsa (mesela şimdikinin 1.5 katı ) ve ögrencilerin ders aralarında "yayılabilecekleri" alanlar daha cok olsa cok keyifli olabilirmiş gibi geldi. Şu an biraz arada kalmış ve bir geçiş alanı olmaktan öteye gecmiyor gibi. Daha geniş olsa aynı alanda iyi havalarda etkinlikler düzenlenebilirdi.
Sonuç olarak bunlar sadece bizim uzaktan kitleye bakarak yaptıgımız yorumlar. Planlar ve tasarım sürecindeki diğer unsurlar hakkında bilgimiz yok. Cok kesin iyi ya da kötü demek dogru olmaz diye dusunuyorum. Bence ortalamanın üstünde görünüyor diyebilirim.
|