taipei 101 yapıldıktan sonra bütün dünya gösterdi haklısınız. ama diamond dünya'nın en yükseği olmadığı sürece kimse göstermeyecek onu da unutmayın.
burj al arab, arap krallarının süper görgüsüzlüğünün sonucu değil mi? turistleri çekiyor çünkü burj el arab
1 şekli yelken gibi,
2 denizin içinde yanılmıyorsam, bu da onu ilginç, fantastik kılıyor
3 insanlar arap zenginliği içinde sarhoş oluyor, kalmaları prestij oluyor onlar için orada.
diamond burj el arab'a da benziyor yani şeklinin yelken gibi olmasını pazarlayamaz, yeri afedersiniz ama bombok bir yer bir turist için maslakta gökdelenler arasında düz bir sokak bile yok. ayrıca da biz araplar gibi altınla filan odaları kaplayacak lükse sahip değiliz.
bu yüzden turist çekeceğini hiç sanmıyorum böyle bir yapının.
bir tek istanbul'u turistlerin 200m'den izlemesi konusunda size katılabilirim, ilginç bir tecrübe olacaktır, ben de bunu yapmak isteyebilirdim...
istanbul
skyline'ı göstermelik bir israftır. içleri bankaları boşaltmış adamlar yüzünden bomboş duruyor... göstermelik yalapşap gökdelenlerdir gecekondudan farksızdır diamond çevresinde olacaklar. (kesinlikle işbankası, sabancı, metrocity, akmerkez, şişli residence gibi binaları dışarıda bırakıyorum gecekondu tanımlamasının)
gerçek şudur ki istanbul ayasofya'sıyla sultanahmet'iyle istanbul'dur, turistler de zamanlarının büyük bölümünü ÇOK haklı olarak tarihi yarımada'da geçirirler. ama biliyor musunuz ben kanadalı arkadaşımı arabayla ayasofya'ya götürürken sokakta sıçanlar fareler koçuşuyordu, orada insanlar tam anlamıyla köy hayatı yaşıyor.
istanbul çok çok çok çok büyük bir şehir ve %70 yasal olmayan binalardan oluşuyor söylenenlere göre.
şimdi biri gelip buraya taipei yapsa ne yazar yapmasa ne yazar...
Alıntı:
|
ona göre Istanbul çölün içinde bir sehir..ortasinda Aya Sofya ve onun etrafinda 12 milyon, gecekonduda yasan, fakir insan
|
böyle giderse zaten elli yl içinde çölün içinde olacağı bilimsel bir gerçek.
aynen ortasında bir ayasofya sultanahmet var, etrafında 12 milyon gecekondu'da yaşayan fakir insan var. kelimesi kelimesine %30 dışında istanbul'un bu olduğunu kabul edip bunu değiştirmeye çalışmazsak kaliteli bir çevrede şehrin tadını ömrümüz boyunca çıkaramayacağız. fakiriyle zenginiyle.