Tek Mesaj Görüntüle
Eski 06-11-2001, 02:16   #28
publisher
Arkitera Üyesi

mimar ve gündelik yaşam

Bir mimar ve yayıncı olarak bir gözlemim var: Mimarlıkla ilgili tartışmaların, paylaşımların, mimarlarımızın yaptığı son dönem kayda değer çalışmaların çoğu zaman olduğu gibi yine mimarlık camiası içinde kapalı kalması….Oysa kanımca bunları bir ölçüde kamuya da açmak, paylaşmak gerek…Örneğin Remzi Kitabevi'nden içeri girdiğimde bir gün Şevki Vanlı'nın rafta kendi yaşamını dile getiren kitabını gördüğümde ne sevinmiştim….Bir Türk mimarı kendini bir mimarlık dergisinin dışına çıkarmıştı ve başka meslek sahipleri de merak edip okuyacaktı o kitabı belki de….yaşasın demiştim o gün içimden!!!….))) Mimarları, mimarlığımızı gündelik yaşama daha çok dahil etmek konusunda ne düşünüyorsunuz?….Çalışmalarını takdir ettiğim mimarları kendi adıma gündelik yaşam içinde de merak ediyorum ben mesela….Eğer sorularımı popülist bulmazsanız bir kaç tane sormak isteğindeyim : Mesela en son okuduğunuz kitap? En son izlediğiniz film? En son yaptığınız seyahat? En son gördüğünüz yeni uygulanmış bina? Kendinize en yakın bulduğunuz çizgi kahraman? Ya da küçükken başka bir kahramanınız var mıydı mesela? En çok gerçekleştirmek istediğiniz "düş"ünüz?….teşekkürler…..)))))
publisher offline   Alıntı Yaparak Yanıtla