sayin han tumertekin
mimari tasarim sureci ve uygulamalar alaninizdaki birikiminizi bilerek size bir soru yoneltmek istiyorum.
Gelecegin mimarisine iliskin onceden kurgulanmis ve zamaninda imkansiz,sacma,hatta komik bulunmus tasarimlar yillar sonra benzerleri ile hatta apacik somut bir binaya donusmus olarak karsimiza cikabiliyorlar...Adina ne dersek diyelim expresyonist,futurist yada utopik ... bu kavramlar degisken olabiliyor:hatta son zamanlardaki tasarimlarda milenyum cagi tasarimi olarak adlandirilabiliyor.Bunu bir kenarda tutalim....
Bu sekilde yani soyut dusunce uretiminin tasarima katkilari suphesiz.Ancak isin birde diger boyutu; kazanc boyutu bulunmakta.Aslinda uretim denilen sey mimarlik boyutunda yada surecinde tasarimla kendini ifade ediyor uygulama ile ucuncu boyuta geciyor.Peki bu goruse gore uygulama olanagimiz olmasa bile - ki gunumuzde bunun sancilarini en cok KRIZ BASLIGI ALTINDA ulkemiz cekiyor -
herseye ragmen ucusa devam mi?yoksa ulkemiz mimarligi artik silkinip ne yapiyorum ben mi demeli?Turkiye de mimarligin yada mimarlarin artik !!!!ayaklarinin yere basmasi gerekmiyormu?