|
off ki ne offf
Arkadaşlar AutoCAD'i kim iyi bilir kim kursunu verir bilmem ama ileri düzeyde konu dışı oluyorsunuz.
Muhakkak içinizde rastgele biri "sanane" diyebilir. Ancak lütfen demesin çünkü ben yöneticiyim. Bana iş bu konu dışı mesajları ayarlamak.
Burada kim kurs verir kim kurs vermez bunu tartışmak doğru değil. Haaa gidersiniz bir yeni konu açarsınız ve bu konuda bir şeyler yazarsınız hatta bu mesajın da linkini verirsiniz bir nebze daha kabul edilebilir.
Ancak canı isteyen canı istediği konuda istediğni YAZAMAZ.
Hemen müdahele etmeyeyim dedim biraz bekledim. Çünkü bana da eleştiri geliyor çok karışıyormuşum hemen siliyormuşum. Demeokratik değilmişim gibi gibi. Ben hukuk eğitimi almadım ve hakim değilim adalet dağıtamam ki.
Bir kaç gün bıraksak sonu buraya varıyor. Şimdi konuyu düzenliyorum yeniden. Bir şeyler kırpıyorum.Soru amacını aştı. İsteyen tartışmak isteyen bir chat odası bulsun buradaki kişlerle ÖZEL mesaj atarak buluşsun ICQ ya da MSN ile haberleşşsin burası off-line tartışma laf atma yeri değil.
Bir soru soruldu cevap verirsiniz vermezsiniz sizin bileceğiniz iş Laf atmayın ki cevap gelmesin
Bu arada kimse telefon yazıp ufaktan araya reklam almasın. Tamam ilk niyet o değildir ama kim neyi ne kadar biliyor bunu burada göstermek zorunda değil.
Ayrıca araştırıp bulabileceğiniz bir konuyu nasılsa burada bir cevap veren biri olur diye sormak İYİ BİR ŞEY DEĞİLDİR.
nedenleri:
1. Hiç araştırma yapmadan soru sorunca belki bir kaç hafta önce aynı sorunun BU FORUMDA sorulduğunu ve cevaplandığını kaçırabilirsiniz. Çoğu zaman tekrar soru durumu oluyor. Yani AutoCAD'in HELP'ini araştırmak zor geliyorsa diğer daha zor gelir.
2. Siz araştırıp farklı bir şeyler bulrsanız buraya aktarırsınız biz de öğreniriz. Mesela bu komutların ne kadar gereksiz olduğunu önceden araştırılsaydı burada gerekli gereksiz komutlar ve tecrübelerimiz hakkında görüşürdük daha yararlı olurdu.
3. Burası tek soru soranın faydalanacağı bir yer değil. SIKICI ya da MÜKEMMELİYETÇİ gelebilir. Ama böyle işte. Yani soru sorarken de bilgi verebilirsiniz. Mesela ben yakın bir zaman da çok soru geldiğinden Camera Match hakkında resimli bir öğreti verdim. Neden uğraşayaım ki o zaman. yani devamlı olarak birilerine soru sormak değil fikir üretmek HELP'in daha gelişmiş bir alternatifi olmak gerekli. Canlısı varken ne gerek var HELP'e yaklaşımını kabul etmemeliyiz.
4. vs. vs.
Bir soru gelir iyi niyetle yanıtlarsınız, sorunun cevabını alan arkadaş teşekkür eder. Bir fikriniz vardır paylaşırsınız. İcabında bir yazılım donanım alacaksınız satıcı ya da onun reklamları çok yanıltıcı gelebilir sorarsınız tecrübelisi varsa cevap verir.
O yüzden telefon noları dahil çoğu şeyi traşlıyorum. Konu dışı olanları artık uyarmayacağım bir de bakacasınız ki yazdıklarınız silinmiş.
Yani bu forumun kuralları kendine özel değil ki. Yabancı yerli her forumun kurallarına çok benzer. Ciddi bir forum ancak kuralları ile adam olur. Yoksa her kafadan ses çıksa buraya o kafalar da uğramaz olur. Elli kere tekrarlamamak lazım değil mi.
Rica ediyorum biraz dikkat.
rahatsız ettiğim için kusura bakmayınız.
KONU KİLİTLENMİŞTİR....
En son ayasofya tarafından düzenlendi : 26-10-2004 20:01
|