Tek Mesaj Görüntüle
Eski 25-09-2001, 20:12   #24
bora
Forum Üyesi

bora is on a distinguished road
Yazılım Servis Anlaşmaları

Selam Iceman,
Uzun zaman upgrade ücretlerinden kazık yemiş biri olarak şimdi kullandığım programı satan firmayla bir yazılım servis anlaşmam var. Son ekonomik krize kadar ayda 105 DM ödüyordum ve her sene ara versiyonlarla yeni çıkan versiyonu ek bir ücret talep etmeden bana gönderiyorlardı. Anlaşmada özel bir madde de bulunuyordu. Program fiyatına gelen zamları bana yansıtmayacaklar ancak indirimleri yansıtacaklardı. Mart ayında bunu yaptılar ve telefon açıp yazılım fiyatında indirime gittiklerini ve artık yeni versiyon için fiyatlarını tekrar eski seviyeye çekinceye dek 66 DM yatırmamı söylediler. Şimdi bu bedeli ödüyorum. Fiyat yeniden benim aldığım seviyeye geri çıkınca ise tekrar 105 DM'ye dönmem gerektiğini, benim aldığım fiyatın üzerine çıkması durumunda ise 105 DM'nin sabit kalacağını söylediler ama henüz fiyatlarını yükseltmediler.
Bildiğim kadarıyla da Microsoft da böyle bir YSA sistemine geçiyor. Bence;
1. Cebimizden bir sonraki versiyon için maksimum ne kadar çıkacağını bilmemiz gerekir.
2. Bu bedel böyle anlaşmalarla toplu ödemeye göre düşük tutulmalıdır.
3. Fiyatlardaki indirimler bu anlaşma sahiplerine yansıtılırken (hakkımızın korunması için) fiyat artışları bu anlaşmaların dışında bırakılmalıdır.
4. Bu gibi anlaşmalarla ödeme planı aylık taksitler şeklinde yayılmalıdır.
Bazı şeylerin artık düzenli ve belirli olması zamanı geliyor. Bu her yazılım için sağlansa ve upgradelerle uğraşmaktan kurtulsak, sistem kursak ve bu sistemi uygulayabilsek fena mı olur?
Hem bu sayede bir yazılımı sadece 3 ay kullandıysam, o 3 ayın parasını ödüyorum. Sözleşmemi ise yeni versiyonu aldığım gün yenileyerek veya yenilemeyerek bir sonraki versiyonu alıp almama özgürlüğüm de var...
bora offline   Alıntı Yaparak Yanıtla