|
Autocad e bağımlıyım.tedavi görmek istiyorum.
Fatih bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
cevapladığınız soruyu düşünürseniz bu işte(cinema4d) yeni olduğumu anlarsınız.
spline ve arc' ı ayrı ayrı çizdim.vertex konumunu açtim.spline ve arc ı null object haline getirdim.(içimde bir şüphe oluştu o an.sebebi de şuydu:acaba spline ile arc ı tam uçlarından birbirine dokundurmuşmuydum?ya da bir noktadan kesiştirmelimiydim?)null object seçili haldeyken functions çekme menüsünden connect komutunu tıkladım ve ekranda sadece spline etkinleşti.Yani iki ayrı parçayı birleştiremedim.(autocad programının pline komutu sürekli aklıma takılı.Join komutu ile uç uca dokunan parçaları birleştirir tek bir çizgi haline getirir hepinizin bildiği gibi.Ben şahsen bu pline ı region haline getirip extrude ediyorum ve bu matığı cinema 4D içindede kullanmak istiyorum.)
bezier noktalarının tanjantıyla oynamak biraz canımı sıkıyor.Tam anlamında geometrik bir yay istediğimden veya autocad in bende yarattığı hasardanda olabilir herşeyi koordinatlarında görmek, önsezi ve şansı,ihmal ve tahmini kullnmaktan sakınıyorum.
Konunun psikolojik boyutunu teknik konularla bağlamak için snap ayarlarını öne sürmek istiyorum.Snap noktaları hepimiz için çok önemlidir diye düşünüyorum.Nesneleri organize etmenin en kolay yolu benim için.Amacım autocad ile diğer programları karşılaştırmak onlar arasında kıyaslama yapmak değil ama C4D ve 3D max te snap konusunda autocad kadar başarılı olamıyorum.Şüphesiz bunun için tecrübe ve el alışkanlığı gerekiyor ama yine de içimden bir ses sanki autocad de bu iş daha kolay diyor.Yanılıyormuyum?Autocad içinde nesneleri ve şekilleri neredeyse her noktasından tutup taşıyabilirdim bunu cinema 4 de yapabilirmiyim.Sizler yapabiliyormusunuz?
Fatih Bey e özel olarak şunu söylemek istiyorum: Bu konular yaklaşık 2 aydır kafamı kurcalıyor.Help menüleri , kitaplar,kendi denemelerim pek ilerlememi sağlamadı.Açıkçası pek zaman harcıyamıyorum çeşitli nedenlerden dolayı.Bu konularda sizde zorluk çekmişmiiydiniz yoksa benim kafamda mı bad sektör oluştu?
|