Konu: Haydarpaşa
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 24-06-2004, 09:12   #10
birhan
Arkitera Üyesi

birhan'in Avatar'ı

Thumbs down nereye kadar yükselebilirz?

Benim anlamadığım şu ki, bu tür yapılara hevesli olmak yetmiyor. Bu tür yapıların ciddi işletme maliyetleri de var. Bu maliyetleri karşılayacak kadar büyük şirketler de çok fazla değil ki. İçi boş kalacak binalar yapmanın, hem de bu işi ciddi maliyetlere yapmanın bence 2 sebebi olabilir. Birincisi yapılacak işten değil aracılık etmekten kar sağlayacak 3. şahıslar. Yada projeyi göstermelik olarak kullanıp kredi isteyecek olan yerel yönetimler. Yani amaç sonuçtan yararlanmak değil, amaca giderken yolda sebeplenmek. Malum İstanbulda yüksek katlı olupta mimarından, yer kaplamasına kadar %100 bizim elimizden çıkmış yapı yok. hepsinin avan projesi yurtdışı, inşası sırasında kullanılan malzemelerin büyük bir kısmı alınan kredilerin zorunluluğu olarak yurtdışı menşeili. Yoksa kimsenin öyle çok katlı bina meraklısı falan olduğunu sanmıyorum. Amaç üzüm yemek değil maalesef bağcıyı dövmek. Bir de bu gösterilen alanlar için düşünülen projeler nabız yoklama gibi geliyor bana. Kendilerine finansör veya her anlamda destekçi bulmak için yapılan üstü kapalı reklamlar.

Orjinal olmak varken kötü taklitçi olmayı anlamıyorum ben.
birhan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla