Tek Mesaj Görüntüle
Eski 20-03-2004, 00:17   #3
:node
Forum Üyesi

:node'in Avatar'ı

:node is on a distinguished road
Zeugmaaaaa!!!

ANLAMIYORUUUM!!!

Zeugma'yı ve Gaziantep'i tanıtmak, mutlaka mozaiklerin İstanbul'a gitmesinden mi geçiyor, çok merak ediyorum?
Şimdi aklıma ilk gelen en basit şekliyle tanıtım filmleri çekilsin pek ala tanıtırsınız, hatta daha da başarılı olur kanımca. İlla ki mozaiklere 50cm yakında mı olmaları gerekiyor "değerli konuklarımızın"? Olmadı mı? İnsanları gerçekten Gaziantep'e çekmek istiyorlarsa, uçakla 45 dakika. O kadar masraftan ve yük taşımaktan da kurtulurlar.

Yok hayır! Gaziantep'teki müze, değerli konukları ağırlamak için yetersizse onu önceden düşüneceklerdi. İnsanlar mozaikler için bu kadar emek verirken birileri de (daha önce de bahsettim ama derdimi anlatamadım bkz. Arkitera Forum > Tasarım > Mimarlık > zeugma-müze ) uluslararası bir yarışma düzenleyip başarılı bir müze kazandırsaydı Türkiye'ye, Gaziantep'e. Şu anki sorunumuza çözüm üreten bir bakış değil, hayal belki, ama içimde kalmasın diye söylüyorum. (Neredeyse oturup ben yapacağım ama, gerçekleşmesini istediğim sürece ters düşüyor, belki de yarışmayı ben düzenlerim?)

Ayrıca, mozaiklerin taşınması sözkonusu olunca,
neden sürekli (değerli oldukları konusunda şüphe taşımadığım) belli sayıda Türk, İtalyan ya da başka bilim adamlarının ismi verilerek birşeyler savunuluyor.Gaziantep intihar ediyor

Bu ülkede mozaiklerin taşınmaması gerektiğini düşünen mimar, arkeolog, tarihçi vs. konuyla ilgili, bilimle uğraşan, çok sayıda insan olduğunu tahmin ediyordum ama henüz kimsenin sesi çıkmadı.

Korkarım ki bu mesele, yetki sahibi kimselerin tek yönlü bakışlarının değişmemesi ve bir inatlaşma sürecine girmesiyle mozaiklerin taşınması noktasına gelecek.
Türkiye'de her olayda yaşadığımız gibi...

En son :node tarafından düzenlendi : 20-03-2004 00:54
:node offline   Alıntı Yaparak Yanıtla