Tek Mesaj Görüntüle
Eski 03-03-2004, 12:32   #35
epicureo
Forum Üyesi

epicureo is on a distinguished road
Eger Galata civarinda bir proje yapilacak ise bu is icin izin alinmasi gereken zevat Galata esrafi olmalidir, sehirlilik bilinci ve demokrasi bunu gerektirir. Eger Galatalilar bu isten hoslanmazlarsa kimsenin boyle bir projeyi onlara dayatmaya hakki yoktur. Benim bu forumda girtlak patlattigim sey iste bu. Turkiye tarihi hep tepeden inme seylerin insanlara dayatilmasi ile ilgili trajedilerle doludur. Galata'ya el suruldugu an olayin buyusu bozulacaktir. Ortakoy'e donecektir. Ortakoy 1970'lerde hos, yapayliktan uzak, romantik bir yer iken biz efendim burayi sosyal bir kaynasma merkezi haline getirip turist cekecegiz vs laflarinin sonucunda su anki icler acisi hale gelmistir. Sehirler, ozellikle tarihi yerler, uzerlerinde mimarlik fakultesi 3. sinif projesiymis gibi oynanamamasi gereken yerlerdir. Yerel yonetim yerel yonetim deyip duyuyoruz: nedir yerel yonetim ? Oradakilerin kendi kaderleri icin karar vermeleridir. Tabii tutup cok absurd kararlar verirlerse (Gokkafes turu projelere kalkisirlarsa) o zaman durdurulurlar o baska. Ama Galata'yi daha da turistiklestirmek, para icin insanin anasini satmasi gibi bir seydir, yapilmamalidir. Bu ulkede sehirciler ve mimarlar gercekten iyi seyler yapma pesinde kosan idealistler olsaydi ve belediyelere ciddi baski kurabilselerdi (politika yoluyla) Turkiye bu hale gelmezdi sehircilik yonunden.
epicureo offline   Alıntı Yaparak Yanıtla