|
bu forumun dili konusunda bişey demiyeceğim
ama sadece istediğin samimiyet ortamı için kanımca biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.
tasarım konusuna gelecek olursak ben konuyu bir örnekle anlatmak istiyorum
yurtdışında bir yerlere türk mimarlık öğrencisi gider ve master yapmaya başlar bu sırada haliyle orada bir proje üretir ve çizdiği projede Türkiye de verilen eğitimden aldıklarını tamamen ortaya koyar
yani nelerdir bunlar :
-tasarım
-ince yapı
-statik
-detaylar
-vs
-vs
bunu oradaki hocalara sunduğu zaman ise beklediğinden farklı olarak şöyle bir tepki alır
"sen neden bunu taşıtmak istiyorsunki biz bunun için inşaat mühendislerinden yararlanıyoruz
senin işin tasarım yapmak statik hesaplar değil
sen sadece kendi işine bak diyorlar" ve konuyu kapatıyorlar
bu arada bu konunun kahramanı olan şahıs ytü hocalarından biri ve kendisi bize anlattı
kişisel fikrime gelince bende o dışarıdaki heriflere katılıyorum zaten mimarlıktaki yerimizle onların yeri kıyaslandığında bunun haklılığı ortaya çıkıyor
tasarım gurubu konusunda ise bence kim var kim yok toparlamak lazım yani elektrikçisinden klimacısına oradanda alüminyum uygulamacısına kadar
hatta proje ile alakalı olarak deyimli bir kullanıcıda dahil olabilir bir yere kadar
gerçi bunlar konseptin gelişim aşamaları için daha yararlı ama olsun, bulunsun. elbet işe yarar
|