Ben de Capitolin'e gittiğimde akşam üstü Roma Forumu'nda çekim yapmaktan müzeye girmek mümkün olmadı.
Tabii o arada grubumu kaybettim fakat ondan sonra gezi tek başına da güzel bir deneyimdi.
Aslında bu meydandaki Marcus Aurelius'un at üstündeki heykeli 1997'de yerleştirilmişti. Hatta 2000 senesinde de oradaydı.

Bu arada bilmeyenler için önemli birkaç nokta var. Roma'da bahsedilen mekanlar Roma'nın merkezinde "eski Roma" olarak adlandırılan bölgede ve şu anda koruma altında olan bazı binalarda büyük holdinglerin merkez binaları olarak kullanılmakta.
Şöyle bir sıralama yapılabilir;
Colosseum'un karşı kapısından Forum2a giriş yaparsınız ve Forum'un diğer çıkış kapısı Capitoline'e açılır. Buradan merdiveni inip sağa baktığınızda "muhteşem pasta" Vittoria Emanuel ya da Repubblica ile karşılaşırsınız. Bundan sonra sizi, gerçekten her yol Roma'ya çıkar sözünü doğrularcasına devasa bir meydan karşılar.
Ayrıca Sistine Chapel'i gibi bir mekanda kesinkes her türlü cihazla çekim yapılması yasak fakat ben kamerayla en azından Kıyamet Günü tablosundaki malum "parmak uçlarının şiirsel temasını" alma girişiminde bulundum ama nafile.