Tek Mesaj Görüntüle
Eski 24-02-2004, 11:23   #31
soru işareti
Forum Üyesi

soru işareti'in Avatar'ı

soru işareti is on a distinguished road
Roma forumunda bir kule..

Ben hızımı alamadım arkadaşlar, Roma klasiklerinin beni en çok etkileyen bazılarını anlatmaya devam edeceğim.. Öyle ilginç hikayeleri öyle renkli tarihleri var ki inanılmaz bir şey!! Her yapının, her heykelin, her resmin arkasında ne fikirler, ne ilginç olaylar yatıyor öğrenmeye ve anlatmaya ömür yetmez!!

Bu kule Roma forumuında bulunuyor ve iki yanında iki kütüphane binasının kalıntıları var. Bir yanda Yunanca kitapların bulunduğu kütüphane, diğer yanda Latince kitaplarınki. (bu iki dil en popüler dillermiş o zamanlar) Ortada da bu kule.

O zamanlar kitaplar bir ahşap çubuk etrafına dolanmış kağıt şeklinde olduğundan bu kuleyi de etrafında dönen bir şeritte hikayeler anlatılan bir silindir şeklinde yapmışlar. Yani bir kitabı sembolize edecek şekilde. Kabartmalar yanlış hatırlamıyorsam Roma tarihinde önemli iki savaşı anlatıyorlar.

Mimar yine kafayı iyi çalıştırmış ve aşağıda durup bakan bizler yukarıdaki şeritlerin içindeki kabartmaları da iyi görebilelim diye şeritleri yukarı çıktıkça genişletmiş. Böylece perspektif etkisiyle yukarıdaki şeritler daha dar görünmüyorlar.

Bu kulenin bir de içinde daracık bir dönen merdiven var ve tepesine çıkılıyor. Ama ziyarete kapalı.

Maalesef bu güzelim eserin mimarı bilinmiyor...
Eklenmiş İmajlar

soru işareti offline   Alıntı Yaparak Yanıtla