Tek Mesaj Görüntüle
Eski 19-05-2001, 14:41   #27
flashgordon
Forum Üyesi

flashgordon is on a distinguished road
forumu yeni takip etmeye başlamama rağmen gördüğüm kadarıyla türkçenin terimler üzerindeki yetersizliğine gelen bir konuya geçilmiş fakat ben uğur tanyeli den 2 senedir o veya bu şekilde ders alan biri olarak aslında o kadarda anlaşılmaz olmadığını savunuyorum.
tamam belki her zaman alıştığımız bir türkçe kullanmıyor
ama zaten her zaman duyduğumuz şeyleride söylemiyor. bu kadar geniş bir bilgi haznesi ve yoğunluk içinde anlatım tarzına belki biraz daha dikkat etmeli fakat anlamı genede kavrayabiliyorsunuz.
ilk başlarda zor gelsede veya alışılmamış gelsede zamanla onun üslubu size gayet tanıdık ve yakın geliyor
zira kullandığı kelimeler türk olsun yabancı olsun herzaman doğru anlamında kullanılıyor
hatta yazılaın yanı sıra derslerde bazen daha anlaşılmaz konuşabiliyor fakat ana fikir olarak size anlatmak istediği herşeyi anlatıyor
en azından ben buna önem veriyorum

türkçe terim konusunda ise elbette kulldığımız kelimelerin tamamen türkçe olmasını isterdim fakat yetersiz bir kelime haznemiz var ve bir çok durumdada kullandığımız yabacı kelime türkçe kerşılığından daha anlaşılır oluyor.
fakat bu bir değişim sürecidir yani dil kullanımı konusunda herkesin birden bire doğru kelimeleri kullanmasını beklememek lazım.bunlar zamanla olacak şeylerdir.
flashgordon offline   Alıntı Yaparak Yanıtla