Ben malzeme mühendisiyim ancak mimari ve özelliklede mimarinin alt ana bilim dalı olan malzeme bilimi konusunda yakın deneyimlerim oldu. Konu mimari bir yaklaşımın eleştrisi olmadığı için bu foruma katılma cesareti buldum. Terminoloji konusunda biz de çok çelişki çekiyoruz. Ancak o kadar da katı düşünmüyorum tüm terminolojiyi bilip en yaygın kullanımı hangisiyse onu yazmakta sakınca olmadığını ve o konuyu geliştirmiş ulusun dilindeki terimi bizim de kullanmamızda bir sakınca olmadığını da düşünüyorum. Neticede o konuyu önce onlar geliştirmişlerdir ve o ulusun hakettiği bir ödüldür çünkü . Yalnız sanırım esas sorun düşünceleri ifade edememe sorunu. Çünkü Uğur Tanyeli'nin yazılarında tüm terim ve kelimeleri bildiğim halde cümle yapısını kavrayamadım ve ne ifade etmek istediğini anlıyamadım. Kuşkusuz ben bir mimar değilim ve bana belki yabancı geldiğindendir bu kavrayamama, ama buradaki hemen herkes bu bilim konusunda eğitimli hatta yüksek eğitimli olduğu halde onların da anlıyamaması kendimi haklı olduğum düşüncesine kaptırıyor.

Ergonomi özellikle eğitim ve düşünce aktarımında gerekli bir olgudur. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ergonomi dedim çünkü; işlevsellik anlamına geliyor, düşüncelerin konuşma yada yazıyla aktarımında başkaları tarafından algılanaması olarak değerlendirdim. Ancak bu durum için hali hazırda başka bir terim varsa hatamı hoş görün lütfen

[Mesaj davinci tarafından 19-05-2001 tarihinde ve saat 02:32 de/da değiştirildi]