Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: turist
Özellikle şu yazdıklarına katılmamak imkansız....
Bir de şu var ki, belki hiç ingilizce bilmeseydim, okul öncesindeki hazırlık sınıfı işime yarardı ama o da mesleki açıdan bir zaman kaybı olmayacak mıydı? Bir yandan okula giderken ingilizce kursuna da gidebilirdim.
En iyisi herşeyi olması gereken yerde öğrenmek, bir dili öğrenmek için (mesleki bile olsa) mümkünse o ülkeye gitmek veya o ülkeden olan kişilerle çalışmak. Ben burada okulda 1.5 senemi harcadım ve mesleki olarak belki 3-5 kelime öğrenmişimdir ama sonradan bir İngiliz firmasında 2-3 ayda herşeyi kaptım... keşke okulda hiç zaman kaybetmeseymişim...
|
İşte tam söylemek istediğim şey.Gerçi herkesin bir yabancı firmada çalışma şansı olmasa da dil kursları bu görevi rahatlıkla üstlenebilir.
Düşünsenize bir insanın 1,5 senesini boşu boşuna alıyorsunuz.O 1,5 sene öğrencilere doğrudan mimarlıkla ilgili olmasa bile diğer sanatlara,kendi dilimize yönelik eğitim verdiğimizde acaba bunun getirisi 3-5 "İngilizce" kelimeden daha çok olmaz mı?
Mimarlık eğitimini 5-6 yıla çıkarmayı düşünenler acaba önce boşa geçen bu zamanları değerlendirmeyi düşünemiyolar mı?
İşte burada aklıma bişey takılıyor.Ya biz çok basit düşünüyoruz ve mükemmel yöneticilerimizin (bu sistemi kim kurguluyorsa) düşündüklerini kavrayamıyoruz,ya da işin içinde başka bir iş var...
NOT : Tabi dil eğitimi derken bize formaliteden verilen "Türkçe" derslerini kastetmiyorum. Heralde daha verimli ve çekici eğitim yolları bulunmalı.