Tek Mesaj Görüntüle
Eski 10-02-2004, 23:42   #3
turist
Ziyaretçi

Re: ingilizce eğitim

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: sept
....İngilizce eğitimin nasıl bir avantajı var?...
Tabi hemen akla dünyanın bilim dilinin ingilizce olduğu geliyor ama bu kendi dilimizde eğitim görmememizi gerektirmez. Dikkat:İngilizce öğrenmeyelim demiyorum,keşke herkes anadili gibi ingilizce bilse,yabancı yayınları takip etse....
Dil bu kadar basit birşey değildir,içinde birçok göndermeyi,mecazı,zenginliği barındırır.Nasıl ki ingilizceden Türkçe'ye tam olarak çevrilemeyen kelimeler varsa Türkçe'de de İngilizce olarak ifade edemeyeceğiniz kavramlar vardır.
....Mimarlık gibi bu kaynaklardan beslenen bir mesleğin eğitimine başlarken İngilizce hazırlık yerine KÜLTÜR-SANAT'a hazırlık daha yararlı olmaz mı?Çünkü ortaöğrenimden gelen öğrencilerin kültür-sanata bakışı içler acısı.
.....
Özellikle şu yazdıklarına katılmamak imkansız....
Ben İTÜ'ye girdiğim sene okulda ingilizce eğitim de başladı, hazırlık.... sınavı geçenler içinse ek ingilizce dersler... ama ne dersler sormayın.. ancak 3 dönem dayandım ve 4. dönem o "özel" sınıftan ayrıldım çünkü bence Mimarlık tarihi gibi derslerin ingilizcelerini öğrenmeye hiç gerek yoktu. Bir sürü ders ve de projenin yanında her hafta sayfalarca ingilizce olarak Mimarlık tarihi çalışmak hiç de hoş olmuyordu, gereksizdi. Halbuki bunların yerine malzeme veya Yapı bilgisi gibi derslerin ingilizcelerini görseydik belki bir işe yarardı. O "özel" sınıfı bıraktığım için hiç pişmanlık duymadım.
Bir de şu var ki, belki hiç ingilizce bilmeseydim, okul öncesindeki hazırlık sınıfı işime yarardı ama o da mesleki açıdan bir zaman kaybı olmayacak mıydı? Bir yandan okula giderken ingilizce kursuna da gidebilirdim.
En iyisi herşeyi olması gereken yerde öğrenmek, bir dili öğrenmek için (mesleki bile olsa) mümkünse o ülkeye gitmek veya o ülkeden olan kişilerle çalışmak. Ben burada okulda 1.5 senemi harcadım ve mesleki olarak belki 3-5 kelime öğrenmişimdir ama sonradan bir İngiliz firmasında 2-3 ayda herşeyi kaptım... keşke okulda hiç zaman kaybetmeseymişim...
  Alıntı Yaparak Yanıtla