Tek Mesaj Görüntüle
Eski 03-07-2008, 10:48   #27
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

RedRapsody is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin crazy_art tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bir de Cumhuriyet dönemindeki ideolojileri tekrar canlandırmak istemelerinin bir sorun olmadığını , bunun mimarlığın önüne geçtiğinin sorun olduğunu söylemiştim. Ama yazılanlar okunmuyor herhalde...

Yarışmanın konusuna dönecek olursak fabrika yapıları beni her zaman etkilemiştir. Ama sadece fabrika yapısı olarak. "RedRapsody"nin yazdıkları etkileyici. Ama ben pek araştırmadığım için bilmiyorum o dönemleri. O yüzden herhalde sadece yapısal olarak ilgimi çekiyor.
Yapılar, binalar ve bunların birlikte oluşturduğu kentler bir felsefenin ürünüdür. Bunun için işin felsefesini konuşmaktan doğal birşey olamaz, kuram herşeydir, herşeyin başlangıcıdır. Bundan o kadar korkmamalıyız, binalar sadece mekan halini almış yapı bileşenleri midir? Yoksa zaman boyutu olan, hikayesi olan , ruhu olan daha çok kozmik bir olay mıdır? Biraz düşününce bunun cevabını verebileceğimize eminim. Cevap çok net olmak zorunda değil, önemli olan bunu düşünmemiz.

Bakınız yukarıda altını çizdiğim bir çümleniz var, belki çok düşünmeden yazdınız... Ama biz hala Cumhuriyet dönemindeyiz ve hala bir devrimin içerisindeyiz. Birşey yeniden canlandırılmaya çalışılmıyor, sadece hatırlatılıyor...Bunu unutturmak için çalışan ne kadar çoksa , hatırlatmak isteyenler de yok değil...Bu mimarlığın önüne geçmez, önünü açar en azından, ne yaptığımızın farkına varmamıza yardımcı olur. Farkındalık düzeyi yüksek projeler üretilmesine yardımcı olur.

Erken Cumhuriyet dönemi demeliydiniz sanırım. Küçük dikkatsizlikler gibi görünüyor ama ince deraylar fark yaratıyor, kabasını herkes yapıyor zaten...

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 03-07-2008 10:59
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla