|
Arkitera'ya, 03/04/08 tarihinde üye oldum. Çeşitli konularda yapılan yorumlara iştirak ediyorum. Ö.Yılmaz ve Ayasofya'dan bozuk türkçe kullanmamdan dolayı beş tane tenkid aldım. Ağustos'ta cezam bitiyor ama yorum yapabildiğime göre cezamın ne olduğunu anlayamadım. Cezam olmasa da zaten cezalı olduğum konuyu ben anlamam.
Arkadaşlar, yöneticilerimize alınan ve sinirlenen arkadaşlar. Laflardan alınacak biri varsa o da benim.Sizlerin pay çıkarmanız ve yetişmeniz için gerekli uyarı ve düzeltmeler bunlar.
1969-1973 yıllarında Yıldız Mimarlık Akademi' sin de talebe iken, Yapı Endüstri Merkezi'nin Yapı Dergisi ile Zeki Sayar'ın Arkitek Dergisi vardı Türkçe mimarlık yayını olarak. Varım yoğum proje olduğu için okulumuzun kütüphanesinden çıkmazdım. Yabancı dergileri onlarda Almanca ve Fransızca yayınlar,kurcalar detayların üzerine eskiz kağıdı koyar, kopya çeker, (elim de gelişirdi) talebelik evime gider, gönye cetvel ölçekli çizer projelerim de uygulamağa çalışırdım. Başka da hiçbir kitap dergi falan filan yoktu. Yapı Dergisi'ne müteşekkir olduğum için hala aboneyim. Rahmetli Zeki Sayar, şimdi anlıyorum ne kadar büyük hizmet yapmış hem de yokluklarla. Üçünçü sınıfın çalışması idi, Muğla'da Saburhane Mahallesi'nin koruması ile ilgili doku çalışması yapmıştık grub olarak, bu dergi de yayınlanmıştı. Yokluklar insanı zorluyor olsa gerek. Bir şeyler öğrenmek ve çalışmak için. Ne öğrenecek ve ne kadar çalışırsanız inanın şimdi bu yaşlarınız da oluyor. İleri ki yaşlarda da kendinize güveni; gençlik yıllarınızda ki çalışmalarınıza ve usta mimarlara borçlu oluyorsunuz. Arkitera'nın uyarılarını dikkate alın, Bu yaştan sonra Türkçe kullanımını başka yerde öğrenemezsiniz. Meğer ki rastgele. Yayın ve arşiv'in de ne istersiniz var bir tek tıka bakar. Ne kadar kolaylık ve ne büyük hizmet projeler ve mesleğimizin her türlü haberi açısından. Yapı Dergisi'ne aboneyim demiştim okuyacak vakit bulamıyorum,ama dergilerin kıymetini bildiğimden yaşasınlar diye aboneyim. İyi mimar gecesi gündüzü mimarlık olandır.
|