Tek Mesaj Görüntüle
Eski 09-06-2008, 19:59   #11
Ebubekir Küçük
Arkitera Üyesi

Ebubekir Küçük'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin mayaroglu tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ödül kazanan, kazanmayan tüm katılımcılara tebrikler ve ellerine sağlık.

Henüz projeler yayınlanmadan ve/veya jüri raporunu okumadan bir yargıya varmak için çok erken ve yersiz olabilir belki ama birinci olan gruptan Sn.Remime Güneş'in, "TBMM Yapı Kompleksi Mimari Proje Yarışması" ve "Sabiha Gökçen Havalimanı" yarışmalarında bu yarışmanın jüri üyelerinden Sn. Yakup Hazan'ın ekibinde yardımcı olarak yer almış olması yarışma şartnamesiyle çelişir bir durum yaratmıyor mu?

Şartname 2.2 Yarışmaya Katılma Esasları
2.2.3 Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörle bunların birinci dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanı olmamak.

Dediğim gibi projeleri görmeden bir yargıya varmakla belki çok doğru birşey yapmıyorum ama bu tip konularda katılımcıların ve jüri üyelerinin daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum. Bir yanlışım varsa lütfen beni düzeltin.
Şartnameyi okumuşsunuz, tebrikler. Yalnız okuduğunuzu anlama konusunda baya bir sıkıntılısınız yazık. Evet ekip arkadaşım Remime Güneş bahsettiğiniz zamanlarda Yakup Hazan'ın ekibinde bulunmuştur. Ben ve diğer arkadaşım Ahmet Ekincioğlu da 2 ay öncesine kadar Mustafa Mürşit Günday'ın yanında çalışmaktaydık. Bunun gibi ödül alanlardan hemen hemen hepsi bir dönem adları hepimizce bilinen yrışmacı mimarların yanında çalışmışlar ve ekiplerinde bulunmuşlardır. İnceleyin bulacaksınızdır. Ama dediğim gibi okuduğunu anlama kabiliyetinizdeki -bana göre- aksaklıktan dolayı bu ifadenin yarışma sürecini kapsadığını anlayamamışsınız. Ki arkadaşım Remime bahsettiğiniz bu dönemde öğrenciydi ve staj için Yakup Hazan'ın bürosundaydı. Büro stajı nedir biliyor musunuz bilmiyorum. Bildiğiniz konusunda da ciddi şüphelerim var. Ayrıca stajının bitmesinin ardından bu güne kadar yaklaşık 2 sene hiçbiryerde çalışmamıştır. Yani stajı da 2 sene önce yapmıştır. Yaptığınız şey ayıptır. Ben bunları buraya yazarken utanıyorum ama siz kafanıza göre insanları karalamayı kendinize bir hak olarak görüyorsunuz. Ne yani 10 yıl önce çalıştığım bürodaki mimar bir yarışmada jüri olacak ve bende fi tarihinde burda çalıştığım için bu yarışmaya girmeyeceğim. Komik bir insansınız sanırım. Çevrenizdekileri de böyle güldürüyorsanız arkadaşlarınızın neşelenmek konusunda kaygıları olmasa gerek. Yarışma ne demektir yarışma kültürü nedir öğrenmeniz gerekli. Öyle google da herhangi birisinin yaptığı bir arama sonucu yan yana çıkan 2 ismi sanki hala beraber çalışıyorlarmış gibi insanlara lanse etmek ne ahlak kurallarına uyar ne de dem vurduğunuz yarışma etiğine. Biz öğrenciliğimizden beri çeşitli yarışmalara aynı ekiple girip ödüllerde almış bir ekibiz. Mezun olduktan sonra da kendimize yarışmacılık doğrultusunda bir rota belirledik ve bu doğrultuda da çalıştık. Bizim açımızdan da ne de güzel oldu ki ilk girdiğimiz profesyonel yarışmadan da 1nclik ödülü aldık. Ama siz sanki çok melem birşey yakalamışsınız da ortaya laf sallıyorsunuz belki birisi binerde sallanır diye. Dediğim gibi sizde olmayan o yarışma etiği ve anlayışı biz de o kadar var ki ; yarışma sürecinde çalışanı olduğumuz Mustafa Mürşit Günday'ın jürisi olduğu Fethiye yarışmasına girmedik. Hakkaten utanılacak ve gereksiz şeyler bunlar ama yazmak zorunda bıraktınız. Lütfen kolokyuma geliniz de yüz yüze konuşalım sizinle. Belli ki kafanız karışık. Belki biraz aydınlanmanıza faydamız olur. Bu konuda size artık forum üzerinden cevap vermeyeceğiz. Gelirseniz kolokyumda görüşmek üzere. Ha unutmadan; şartnameyi okumaya devam ediniz. Faydası olacaktır.