Tek Mesaj Görüntüle
Eski 30-11-2003, 19:34   #5
venom
Forum Üyesi

venom is on a distinguished road
Merhaba bd3d,

Bence bir de photoshop un color balance ini dene derim. Action palete ini kullanarak bir batch dizisi hazirlayabilirsin, hem boylelikle kare kare aldigin animasyon karelerini hem color balance ile duzeltir, hem de save for the web ile cok buyuk bir goruntu kaybina ugratmadan kucultup animasyon out put dosyani ufaltabilirsin. Codec olarak indeo yu tavsiye ederim. Radius taki problemlerin hic birini yasatmiyor. Hareketli goruntude save for the web li imajlari kullanmak cok avantajli, resim hareketli oldugu icin hic bir kayip olmuyor, ustelik premiere process suresini kisaltiyor.

Svcd 512x341 normal vcd formati ise 320x240 gibi bir seydi. Su an bilgisayarda premiere kurulu degil, tam hatirlamiyorum. premiere den mpeg2 formatinda out put almak icin bir plugin gerekiyor(en azindan premiere 6 icin) ben de avi filmi tsunami isimli bir converter ile mpeg2 formatina cevirip bu methodla svcd yapiyordum.

Bitkiler konusuna gelince rpc ler bence de o denli basarili olamayabiliyor. Tum render iyi giderken arada agacin bi kenari kameranin yoluna girebiliyor. Rpc ler hareketli renderlarda cok kararsiz bir dengede. Bir de belli yukseklikten kilkuyruk gorunme durumlari. Agaclar konusunda belki de sahnedeki agaclar disindaki tum nesnelere matte shadow malzeme atarsin, sadece agaclari alir. Premiere ya da ulead da alpha kanal yardimiyla esas karelerin uzerine oturtursun. Avantaji dosyani agaclardan kurtarir hafifletirsin, dezavantaji agaclarin yansimalari olmayacaktir. Ya da lod kullanabilirsin. Level of detail. Ayni agacin detay olarak yuksek, orta ve dusuk cozunurlukte 3 modelini dosyanda tanimlayip, programin yakin sahnelerde en kaliteli modeli kullanmasini uzak sahnelerde ise dusuk kalitedeli modeli kullanarak render sureni kisaltmasini saglayabilirsin.

v-ray konusuna gelince ben de bir ara external renderer lar konusuna merak sarmis inceliyordum. İlk olarak lightscape i denedim. Gayet de basarili sonuclar almaya baslamistim derken autodesk lightscape i oldurdu. Ardindan v-ray in sitesinden demo versiyonunu indirdim. Ama biz ofiste viz 3 kullandigimiz icin midir nedir cok da basarili olamadim hatta internetten pdf formatinda manuel ini bile indirmistim. Ancak v-ray in demo surumu ile bir noktaya kadar gidilebiliyordu. Demo surumu daha gelismis malzeme ayarlarini desteklemiyordu. O siralar brazil mi v-ray mi diye bir forumu inceledim. Ayni modelin render larini vray ve brazil ile almislardi. Brazil daha iyi gorunuyor gibiydi, derken brazil in sitesi splutterfish den demo surumunu download edip yuklemeye calistim, ancak yukleme talimatini yerine getirmek icin neredeyse profesor oluyordum, ama viz kullandigimiz icin midir nedir yine basaramadim. Ardindan acaba yine mi lightscape donsem derken bizim ofisteki sirkulasyon hizina lightscape ile yetisemeyecegimi anlayinca 3d studio nun kendi isiklarina donme karari aldim. Sonunda bezmistim. Lightscape ile 1 yil ugras, ardindan autodesk sak diye kestirip atsin. O gune kadar 3d nin kendi isiklari ile gercekci renderlar alamayacagimi dusunuyordum. Derken bu external renderer lar arasinda gezerken radiosity aydinlatma konusunu kavradigimi anladim, ve kendim bir dizi aydinlatma dosyasi olusturdum. Bir de mat lib. Adim adim bunlari gelistirmeye calistim, ve gelistiriyorum. Hem external renderer larin kendine has problemlerini yasamiyorum, hem de bu uygulama revizyon konusunda cok esnek. Sakin bu yazdiklarim yanlis anlasilmasin. Herkesin calisma methoduna saygim sonsuz. Ben sadece v-ray konusu acilinca biraz eski gunlere gittim. Umarim uzerinde ugrastigin bu calismani kazasiz belasiz tamamlarsin, basarilar. Cg mimar da gorusmek umuduyla.

saygilar
venom Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla