Tek Mesaj Görüntüle
Eski 06-06-2008, 12:17   #7
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Kullandığınız program hiç bir şeydir.
Onu bu kadar abartmayın.
Bugün bir eğitim merkezine gelip mimarlar için önemli her türlü programı kolayca öğrenir kullanırsınız.

Ayrıca diploma ve imza yetkisi de hiç bir şeydir.

Önemli olan tasarım formasyonudur.
Bu da zaten bütünüyle eğitim ile olmaz.
Mimarlık fakültelerinde verilen dersler dışında tasarımcı olma yolunda eğitim verilebilir.

Yapı ressamı ya da teknikerlerin çektiği sıkıntılar doğrudur. Amele olarak görenler vardır belki.

Ama gelin görün ki işinde çok iyi olan bir marangoz bir iç mimardan bir mimardan daha fazla para da kazanabilir daha fazla itibar da görebilir. Arada sırada o kadar iyi bir ahşap ustası olmayı istemiyor da değilim.

Kısacası kötü örnekler olabilir ama ben de yapı ressamıyım imza yetkim olmalı derseniz yeniden üniversiteye girmenizi salık veririm.

Yani üniversiteye girmek de sorunlu problemli, biliyorum kolay değil ama zengin bir ülkede değiliz ve eğitime önem veremiyoruz. Bu tür sosyal problemler vardır ama yapı ressamlarının kendi mesleklerinde gelişmeleri yerine "biz de imza atalım" isteklerini garip buluyorum. Zaten yetkin olmayan bir sürü mimar imzalarını sallayıp savuruyorlar.

Tasarımcı olmak için diploma da şart değildir. Devamlı tasarımlar yapın bu foruma koyun sağda solda gösterin. Bir mimari büro sizin bu yeteneğinizi ya da şahane CAD bilginizi görür size değer verir. Dediğiniz kadar iyiyseniz bu tür serzenişlerin manası yok bence.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla