Tek Mesaj Görüntüle
Eski 06-06-2008, 11:35   #23
nocciola
Arkitera Üyesi

İstanbul
Öğrenci
liquid.dreams ne kadar güzel yazmışsın.ben msü'se mp2 alacağım önümüzdeki dönem. 4. senem bitti okulum şimdiden 2 sene uzadı her sene her diploma jürisine giriyorum.. birçok arkadaşım diploma pr. aldı 4 senede. bazılarına dirsek dirseğe yardım ettim,içinde bulundum.yani ne olduğunu biliyorum.

ilk 2 sene ben de okula çok isyan ettim.sonra anladım ki esas eğitim problemi üniversiteye gelene kadar olan zamanda.. esas sana verilmeyen özgüven lisede ortaokulda.. o kadar alışıyorsun ki bir test kitabı alıp "soru tipi" ezberlemeye ya da verilen ödev kadar ödev yapmaya..

işte 2. seneden sonra az önce senin anlattıklarını gördüm okulda.. diğer okullardan arkadaşlarım oldu. onların çatır çatır projelerden geçmesi bana anlamsız,kıymetsiz gelir oldu..
ben "ödev" yapmadığımı anladım, biliyorum..ve bu yüzden okuluma aşığım ve inanılmaz saygı duyuyorum.bozulmadığı için,dejenere olmadığı için,ekolünü kaybetmediği için,saçma sapan amerikancılık oynamadığı için, varoluşunun arkasında durduğu için, beni piyasaya değil,mimarlığa yetiştirdiği için..
artık gerisi biraz da insana kalıyor.. neye anlam yüklediğine kalıyor. 4 senede mezun olmak 4. senenin sonunda bir değer taşıyosa senin gözünde birşey diyemem tabiiki..
fikirlerin beni çok mutlu etti.. msü için bir kez daha düşünüp,fevri düşünmemek lazım.
nocciola offline   Alıntı Yaparak Yanıtla