Alıntı:
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ilk defa renkli asfalt döşeniyor. Belediyenin Dr. İsmailbey Caddesi'nde uygulamaya başladığı renkli asfalt, güneş ışınlarını emerek çevreye sıcak hava yayan siyah asfalt gibi yakıcı özellik taşımıyor.
Ayrıca estetik görünümü ile de caddeleri süslüyor. Kasımpaşa Mahallesi'nde, sıcak asfalt ile önce zemini hazırlanan ve silindiraj işlemi tamamlandıktan sonra şablonlar aracılığıyla desen verilen Dr. İsmailbey Caddesi, özel asfalt boyası ile boyanarak rengârenk bir görünüme kavuştu. Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun da çalışmaları yerinde takip ettiği asfalt uygulamasında cadde; kırmızı, gri ve yeşil renklerdeki özel asfalt boyaları ile boyandı. Estetik görünümü yanında asfalt boyasının; güneş ışınlarını emmediği için asfaltın yakıcı sıcaklığını hissettirmemesi, yapısı itibarıyla asfaltın aşınma mukavemetini normal asfalta göre üç kat artırması, özel çimento ve akrilik reçine esaslı özelliğiyle asfalta iyice yapıştığından renkli görünümünün uzun süre kalması, yalıtım özelliği ve su izolasyonu sağlaması gibi çeşitli çevresel yararları da bulunuyor.
...
|
Zaman gazetesinin 6 Haziran 2008 tarihli bu
haberini okuduktan sonra renkli(!) asfalt da ne menem birşey acaba diye merak edip Bozüyük Belediyesi'nin web sitesini eşeledim ve aşağıdaki fotoğrafa ulaştım.