Tek Mesaj Görüntüle
Eski 03-06-2008, 13:06   #119
t2000
Arkitera Üyesi

Bursa
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin RedRapsody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Son dönemlerde özellikle üstad saydığımız mimarların sessiz kalması, biz gençlerin sesinin fazla duyulmasına neden oluyor. Bunu ben şöyle yorumluyorum. Ahir zaman tanımında 'ustalar susacak, çıraklar konuşacak' şeklinde bir hadis vardır. Ben bunu şöyle yorumluyorum:
Bir toplumun çöküşü, yani o toplumun kendi kıyameti yaklaştığında, ustalık hiçe sayılacak ve söz çıraklara kalacaktır.
Bu yüzden şu halimize şaşırmıyorum. Bir kültürel ve toplumsal çöküşün işeretleri sadece. Herkese kolay gelsin.
Sayın RedRapsody,
Son mesajların projenin tartışılmasına faydası ne kadar yoksa, son yorumunuzun da o kadar ilgisiz olduğunu düşünüyorum, ayrıca şahsi fikrim mimarın ustalığı sadece inşai ve yönetimsel deneyimle alakalıdır. Mesleğimizin tasarımla ilgili bölümünde ustalık gibi bir şey sözkonusu bile olamaz. Bu anlamda yorumunuzla foruma fikirlerini yazma medeni cesaretini gösterebilen her bireyi (mimar ya da değil) tenzih etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Sayın alpart'la cureyen arasında devam eden tartışma da bize konuyu unutturdu. Kişisel fikrimi daha önce belirtmiştim, proje müellifi daha sağduyulu ve objektif kalarak proje eleştirilerine cevap vermeli, olumlu ya da olumsuz her düşünceye değer vererek yanıtlamalı.
t2000 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla