Tek Mesaj Görüntüle
Eski 02-06-2008, 11:35   #100
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

RedRapsody is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin alpart tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ben proje yönetiminden mimar alper aksoy,meslektaşımız aksümbük'ün vaziyet planında bahsettiği otopark girişleri ve çıkışlarının işlenmemesinin sebebi;bu alanlar için planlanan ilçe garajı ve halk otobüsleri park alanının bina bittikten birkaç ay ya da yıl sonra bu bölgeye taşınması planlanıyor,bu bölge inşa edilip prosedürleri bekleyecek,bu yüzden bölgeye girişler verilmemiştir,bu alanın bu işlevler için açılması tamamen belediyenin insiyatifindedir,ayrıca gelişmelere göre vaziyette revizyon olması da muhtemeldir,istenildiği anda girişler verilebilir.Bu binanın uygulama ihalesi yapıldı ve şu anda inşaatı devam ediyor.

İnşaat devam ediyor fakat, projede revizyon yapılabilir, girişler yeniden düzenlenebilir, diye söyleyince tamam dedim demekki projenin planı değişmiş. Çıkarımlarımı buradan yaptım. Değişiklikler varsa, görmeli ki insanlar yanılmasın. merak etmeyin, mutlaka birgün aynı platformda karşılaşacağız. Ozaman umarım iletişim kurabiliriz.

Ben sadece bazan insanları çevreleriyle ilgili düşünmelerini sağlamak için 'kışkırtıcı' yazılar yazmak gerektiğini düşündüğümü söyledim. Bunda başarılı olmuşum ki siz de uyanıp tartışma ortamının içerisine girdiniz. Bu benim için yeterlidir, düşünülmeye ve konuşulmaya başlandıysa , aklıselim eninde sonunda ortaya çıkar. Bu kendi fikirlerimizi çürütecek olsa bile bundan korkmamak gerekir, eğer samimi birşeyler yapılmak isteniyorsa...

Ben bu projeyi yeteri kadar yorumladım, kütlesel anlamda 'müze' ' sanat galerisi' veya herhangi imgesel ve plastik etkisinin önemli olduğu bir yapıya daha çok yakıştırıyorum. PEYNİR benzetmesini hakaret olarak algılayışınız yersiz çünkü buda Norman Foster'ın balkabağı Evi yaklaşımıyla paralel bir postmodern tasarım kriteridir ki, sizin projenizi daha ayağı yere basan bir tasarıma dönüştürebilirdi. Kapadokya dokusuna uygun derseniz, bu kapadokya bölgesi için oldukça iddialı kalıyor ve altı yeterince dolmuyor.

Bunun bir terminal binası projesi olarak değerlendirilmesi için ise 'ulaşım' planının mimarca düşünülmüş olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yorumlar bir terminal projesine yönelik değil, kütlesel anlamda plastik etkisine yönelik oluyor. Bu da mimarlık eleştirisi içinde son derece küçük bir kısım.

Görüldüğü üzere böyle olunca yapı değil, yapanlar, yaptıranlar ve izleyenler konuşulmaya başlıyor.
Hatta eleştirenler 'yalancı' ' boş konuşan' gibi hakaretlere maruz kalabiliyor tasarımcı tarafından.
Mimarlık konuşulmuyor... Biz de toplumca bunu seviyoruz sanırım, inatla her tartışmayı teknik, estetik ve sanat zemininden kaydırıp 'ağız dalaşı' seviyesine çekip rahat rahat kavga etmek istiyoruz.

Bunun asla içine düşmeyeceğime emin olabilirsiniz. Benim için şahıslar ve bu işin içerisinde olan herkes değerlidir, söylenen şeyler hiçbir zaman kişilerin benliklerine yönelik saldırılar değildir.
Bunu algılayacağımız ve insanca tartışabileceğimiz ortamların oluşabileceği umuduyla yazmaya devam edeceğim. Rahatsız olan okumak ve cevap vermek zorunda değil.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 02-06-2008 12:02
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla