|
rtheme,
Tasarımın ilk halinde tek cephede açıklık olmasına rağmen daha ferah ve sanki her noktadan dışarıya doğru akan bir mekan çözümü vardı. Bu yeni halinde ise, iki cephede açıklık olsa da mekan daha kendi içine dönük kalmış gibi. Buna rağmen ilk iki görselinizdeki doluluk boşluk oyunları (sanıyorum render kaynaklı ayna, cam, buzlu cam, ekran geçişlerindeki karışıklıklara rağmen) bence daha olumlu; mekan kaygısını daha fazla taşıdığınızı ama bir yandan da "bölünmüş mekan" hissinden kopmayaya çalıştığınızı hissediyoruz.
"Buhar ve su damlası etkisi" sebebiyle jakuziyi diğer kısımlardan soyutlama kararı aldığınızı söylemişsiniz. Yine de bence (ilk tasarımınızdaki basamaklı yapıya sadık kalarak) buzlu camı kaldırsanız ve basamakları L şekline getirirseniz mekanı daha bir rahatlatacaksınız gibi hissediyorum. Bunun için gerekecek mekanı da yatağı daha ortaya iterek ve ilk tasarımda bu kadar yer kaplamayan dolap ve makyaj masasını (ilk tasarımda tek masa vardı galiba?) yeniden düşünerek ve hatta (belki jakuzi varken küvet yerine duş çözerek) banyoyu küçülterek sağlayabileceğiniz sanırım. Ayrıca yatağın hemen yanında jakuziye çıkan bu geniş merdivenlerin üzerine atılacak bir kaç minder ile güzel bir oturma alanı oluşacağını düşünüyorum. Televizyon bile zaten bu yeni tasarımda durduğu yeri ve 180 derece dönebilirliğini daha bir haketmiş gibi duruyorken, buzlu camın kaldırılması ile jakuziye de hitap eder duruma gelecektir. Belki bir tek biraz daha aşağıya yerleştirilebilir, belki makyaj masası aynası ile çizgi sürekliliği de sağlanabilir böylece?
mimkar'ın bahsettiği kamera deformasyonları özellikle son görseldeki yatakta çok bariz sanıyorum, yatak sanki yan yerleştirilmiş gibi duruyor?!?
Odanın göz seviyesi ve altında bu kadar hareketlilik varken tavana biraz daha ilgi gösterilebilir miydi?
Kolay gelsin!
En son architurk tarafından düzenlendi : 30-05-2008 17:05.
|