Tek Mesaj Görüntüle
Eski 02-02-2001, 11:20   #3
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Question

Konuyla ilgili makalelere aşağıdaki linkten ulaşılabilir
http://www.arkitera.com/gundem/radarkuleleri/index.htm

Alıntı:
artık sürekli şüpheliyim. bu konuda yürüttüğüm paranoyak fikre gelince, bence büyük müteahhit şirketleri işsiz kaldılar ve inşaat lafını duyunca üzerine atlayıp her ne olursa olsun işin gerçekleşmesine çabalıyorlar.
müteaahhit şirketlerin adını ben daha önce duymadım ama belki de birilerinin yakınıdır falan ...

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı' nca ihale edilen İstanbul Boğazı'ndaki trafik kontrol merkezi ile sekiz adet trafik gözetleme istasyonunun inşaatı, 2000 yılı fiyatları ile 1 trilyon 740 milyar liraya, Çanakkale Bağazı'ndaki kontrol merkezi ve istasyonlar ise 1 trilyon 377 milyar liraya mal olacak. İnşaatları İstanbul'da Fermanlı, Çanakkale de ise Şentürkoğlu şirketleri üstlenirken, ABD'li Locheed Martin Overseas Co. firması da elektrik-elektronik sistemlerini 20 milyon 407 bin dolara sağladı Radikal

Ragıp Buluç'u arayıp onunda buraya konu ile
ilgili görüşlerini yazmasını istemeyi düşündük ama öncelikle konunun biraz tartışılmasını bekliyoruz...

Asıl mesele bence ortada belirsizliklerin olması. Kurul izin verdi mi? İTÜ Vakfı neden işin içinde? Binalar 30'm mi? yoksa 40'm mi?

Konu ile ilgili projeler Tasarım'ın Eylül 1999 sayısında yayınlanmış. Tasarımı arayıp bize derginin ilgili sayfasını fakslamalarını istedik ancak göndermediler.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla