Tek Mesaj Görüntüle
Eski 28-05-2008, 21:35   #87
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin alpart tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
redrapsody uzun zamandır bizimle ilgili neredeyse hakarete varan yazılar yazıyor,nedeni belli oldu:kıskançlık ama ilk kez güzel birşey söyledi,futbolculara bir şehrin bütün imkanlarının aktarılmasını bende yanlış buluyorum,çokta önemli olmayan bir konu için bu kadar paranın futbola yatırılması içler acısı...

redrapsody istediğin kadar aleyhimizde yazı yaz,bizi küçümse,bunların bize bi faydası yok,sana faydası varsa devam et,çünkü kıskançlıktan gözü kör olmuş birinin objektif yorum yapamaycağı çok açık...

Bu projenin bu türden eleştiriler alacağını biliyordum,bence en ilginç yorumu simfiliz yaptı.Böyle bir binayı Türkiye de uygulatacak birini bulmak zor ama bina yükseliyor.Söve,kat silmesi,giydirme cephe,kare pencere olmadığı için garipsendi bence.......
sayın alpart, bu üslüpta konuştuğunuz sürece muhatabım değilsiniz. Ben hiçbir şekilde hakaret etmiyorum , sözlerim 'mimarlık' dışında değil. Fakat 'ilk defa iyi birşey söyledi' diyerek siz hakaret ediyorsunuz.
Sizin bunları sürekli kişisel algılamanız, mimarlığa bakışınızla paralel bence. İnatla kişisel kavgaya dönüştürmek istiyorsunuz bu durumu, fakat beni bu ortama çekmeniz mümkün değil.

Projenizin tam anlamıyla ulaşım planı çözülmemiş vaziyet planına yönelik eleştirim dışında fazla konuşmuyorum farkındaysanız. Projeniz üzerinde çok konuşulacak nitelikte değil bence. Bir 'konsept' proje kıvamında. Bize sunulanlar böyle en azından. Ulaşım planının yerne göre çözüleceğini söylemiştiniz, ama inşaat bunlar çözülmeden mi başladı ben anlayamadım?

Ben 'yarışma' projelerinin gölgede kalıp ' belediye seçkisi' projelerin bu kadar öne çıkmasına kızıyorum.

Bina yapmak her mimarın içinde olan birşeydir, bina yapan bir mimarı ben 'kıskanmam' dersem saçmalamış olurum. Ama bunun sizin çevrenizde gördüğünüz türden 'haset' içerikli olmadığına emin olun. Her mimar bina yapmak ister, ama bazılar gerçekten adımlarını sağlam ve bilinçli atmak ister. Benim problemim sizinle değil, yaşadığım bölge ve mimarlık ortamıyla ilgili. Fakat bu tartışma sürecini devam ettiremeyeceğimiz için siz bana aldırmayın, şantiyenin ilerleyişine odaklanın... Ben 'uygulama' konusuna kafayı takmıyorum, parasını verirseniz istediğiniz binayı, istediğiniz firmaya yaptırırsınız, detayını da çözdürürsünüz. Tartıştığımız şey kesinlikle bu değil...

Hem projelerinizi Arkitera'ya koyarak tartışmaya açmak istiyorsunuz, hem de eleştirilere basitçe saldırılarmış gibi, ' saldırın aslanlar' tarzında yanıtlar veriyorsunuz.

Böyle bir tartışma ortamı ve mimarlık yok. Eğer projeleriniz hakkında yorum yapılmasını istemiyorsanız, arkiteraya koymayın. Gazeteye ilan verin.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 28-05-2008 21:50
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla