|
artık LÜTFEN diyelim...
Emeğe sonuna kadar saygılıyız..O konuda bir problem olduğunu sanmıyorum.Bu tarz kamu yapıalrında "tasarım" konuşmanın zorluğunu, mimari eğitim almamış bir gruba sunum yapmanın ne demek olduğunu iyi bilirim.En basit bir konuda yok o olmaz bu olsun diyenlerle nasıl başedilir, yer yer nasıl çaresiz kalınır bunu da bilirim.
En başından beri fikirleri proje bazlı yürütmeye çalıştım ama sapmalar olabiliyor.Tanımıyoruz mimarlarını -ki tanısak bile şahsi eleştri haddimiz değil- ve sadece “Ayinesi işidir kişinin,lafa bakılmaz!.." diyerek projeyi eleştirmeye çalıştım..
İyi ya da kötü bir tasarım çıkmış ortaya.Bir emek var.Eleştirenler bu yolda eleştri yaparlarsa ve mimarlar da eleştrileri daha dışardan bakarak kabul ederlerse sorun çıkmaz diye umut ediyorum..Şunu hepimiz biliriz ki sürecin içindeyken herşey bize çok iyi gözükür.Herşeyi anlarız ama birisi gelip "ben bunu anlamadım" dese "yuh nasıl anlamıyorsun" deriz.Projenin buradaki temsilcilerinden ricam biraz daha dışardan bakmalarıdır..
Sonuç olarak bir temennim var.Bir ara futbolda türlü olumsuzlara karşı "LÜTFEN!!" şeklinde bir sağduyu çağrısı yapılmıştı.Şimdi ben de "LÜTFEN!!" diyerek proje odaklı konuşmayı teklif ediyorum.Saptırmayalım LÜTFEN!!..
Saygılar..