Konu: Prefabrik ev
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 28-05-2008, 00:07   #6
Çetin Tüker
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Plan, yan yana dizilmiş mutfak, yaşama alanı ve yatak odasından oluşuyor yatak odasının bir bölümü banyo ve tuvalet olarak ayrılmıştır. Mekanda duvar yerine depolama uniteleri kullanılmıştır. Ön cephedeki kapılar kayar kapı ve tümü açılabiliyor.

VUE, ortamdaki agaçları, çalıları, araziyi ve diğer bütün yeşillikleri oluşturmak için kullanıldı. Vray ise prefabrik yapı ve önündeki ahşap alan ve havuz için kullanıldı. VUE ve MAX kameraları aynı noktada ve aynı açıda olduklarından daha sonra photoshopta birleştirildi. VUE xStream aslında MAX ile aynı anda çalışabiliyor, yani VUE sahnesini bir yanda acıp maxi bir yanda açıp programları bir birleri ile konuşturabiliyorsunuz ama bendeki VUE versiyonu kurulu olan MAX versiyonu ile çalışmadı.

Zaten çalışsa bile Mental Ray ile render etmem gerekecekti. Ben bu projeye başlarken tamamen kişisel seçim olarak VRAY kullanmayı tercih ettim. Yani Mental Ray de kullanabilirdim. Tamamen keyfi bir seçim.

VUE kendi içindeki render sistemini (internal renderer) kullandı. BU arada VUE kullanmayı seçmem de tamamen keyfiyettendir.

VUE ağaçlarını export edip max içinde kullanmak da mümkün ancak dokuları elden geçirmek gerekiyor. Bir de çok fazla poligon yükü yaratıyor. Ancak yine de bana mümkünmüş gibi geldi. Çok fazla zorlamadım açıkçası.

Arkada lavanta tarlaları var. Bu yapı o tarlaların kenarında arazi sahibinin kısa süreli ikameti için tasarlandı. Ilerde daha büyük bir yapı inşa edilmek istenirse sökülecek.

Ben bu çalışmada tasarımcı olarak değil sadece görselleştirmeleri yapan kişi olarak bulunuyorum.

En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 28-05-2008 00:15
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla