Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-05-2008, 17:05   #1
metin polat
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
İlk uygulama

merhabalar, mimarlık öğrencisi olarak bu zamana kadarki zihinsel birikimin uygulamaya geçme fırsatı sonunda elime geçti. miniminnacık bir proje olsa da benim için devasa boyutlarda olduğunu belirtmek istiyorum. mevcut iki katlı müstakil bir yapının özel arazisi içine açık havuza hizmet etmesi amacı ile, tek katlı olmak üzere var olan binadan tamamen ayrı ve gölgesinde kalan bir bölümünde, programında bir soyunma kabini havuz ve bahçe malzemeleri için bir depo ve dolap sırası son olarak da açık havada hamur işleri ve balık vs. pişirmek için bir ocak barındıran yarı açık bir mekan tasarlamam ve uygulamam bekleniyor. 11.70m2 lik alan (2.6x4.5) 25 cm lik bir eğime sahip. uygulaması da marangoz bir usta ile bana ait olucak olan proje için ilk düşüncem; beton zemin üzerine ahşap kolonlarla taşınan ahşap çatı ve dış bölücü duvarların yarı açık bir etki yaratması için 2x5cm kesitindeki ahşap malzemenin aralarında 25 cnm bırakarak 5 cm lik kısmı yere paralel olarak döşenmesi ve yarı kapalı bir mekan elde edilmesi oldu. yer kaplaması için şap üzerine sık olarak yerleştirilmiş beyaz pahlanmış çakıl taşı ve alaturka kiremit çatı, ocak kısmını ise soyunma kabininin yaslandığı tuğla duvarda ve tamamen dışarıda olması gibi bir görüntü aklıma geldi. (ahşap catı üzeri kiremit fazla ağırlık yapabilir farkındayım) ortada çizim yada eskiz dahi yok bugün konusulduğu için tamamen fikir aşamasında. bunun gibi çok ufak ölçekli proje örneği bulamadım açıkcası,bildiğiniz yaptığınız örnekleri paylaşırsanız çok sevinirim fikirlerinizi, öneri ve eleştirilerinizi beklemekteyim. fotoğraf ve çalışmaları (oldukça) eklemeyi düşünüyorum.
metin polat offline   Alıntı Yaparak Yanıtla