Alıntı:
Orijinal metin cbekleyen tarafından gönderilmiş
Sayın Lumina;
Aşk olsun sana yani ben ne zaman Osmanlı'yı red ettim o da bir vaka'dır, kuruluşu,yükselişi ve devrilişi ile her devir de olduğu gibi bazı ıskalamalar bizi yönetenler tarafından yapılmıştır, ben her zaman söyledim "ATATÜRK gitmiş iş bitmiş" sonradan gelen yönetim kadroları, bugünümüzü bize yaşatmaktadırlar, hiçbirşey de değişmez değildir fakat bu değişimlerin niteliği ve bizi nerelere götürebileceği önemlidir!!! kaygı duyulmadan da gerçek doğrular bulunabilir mi?
Ben'den de saygılar...
|
cbekleyen'e katılıyorum.Bütün yanlış ve beceriksizliklerimizi,şamar oğlanı gibi Osmanlı'ya,savaştan çıkmış bir milletiz gibi fukara edebiyatına ,yaslanmayalım artık.Elbette bizi yönetenler bizleri bu hale getirmiş ve hala da getirmeğe devam etmektedirler.Büyük Atatürk'ün çizdiği yolda yürümemiş, milli ruhumuzu kaybetmiş veya kaybettirmişler.Hala Haçlı zihniyeti ile hareket eden Avrupa'dan ne bekliyoruz ki.Avrupa'yı gözleyelim,dünyayı izleyelim.Ancak bize uyan tarafları kullanmakta uyanık olalım.Kendimizi kullandırmayalım.Bunu hepimiz biliyor ama yönetim kadrolarını değiştirmeği bilemiyoruz ! yeri gelmişken odamızın mesleğimize yaptığı katkıdan memnunmuyuz ? hadi değiştirelim yönetimi...Japonların turistik seyahat yaptıkları ülkelerden izledikleri her ne olursa olsun( haber,fotoğraf,yaşantı,mimari,tarım v.s.)ülkelerine döndüklerin de bu işe bakan kuruma rapor ettiklerini yıllar önce duymuş,biz de bu niye olmasın diye düşünmüştüm.Biz de muassır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Züğürt tesellisi değil, hala ümidim var.