Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-05-2008, 03:45   #45
mim-arc-ık
Arkitera Üyesi

mim-arc-ık'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
anlaşılır gibi değil...

Şimdi sizlere konuşmanın akışıdan birkaç kesit sunacağım...

Bu benim yazdığım:

"Ayrıca benim öngörüm şudur.Bekleyen yolcu ilen giden peronunun görsel olarak kuvvetli ilişki kurması lazım(bknz: Ankara AŞTİ, Bursa Terminali).Bu şekilde "sığınıyoruz" lafının arkasına sığınıp yüzeyi sağırlaştırmak bana mantıklı gelmedi."

Bu da sayın alpartın anladığı:

"gelen giden yolcu bağının iyi olmadığı aşti nin iyi olduğu söyleniyor,düz arazide neden üst kat gelen alt kat giden bölümü yapılır izahı yok sanırım,aşti de bu iyi yapılmış,orda doğal bi kot farkı var,ama burası düz bi arazi."

Allah aşkına size düz arazide kot farkı yapın diyen oldu mu?Yazımı tekrar okursanız faydanıza...

Size nacizane 2 önerim var;

-Ya projelerinizi buralarda yayınlatmayın.Anladığım kadarıyla eleştrileri mimarinize ve şahıslarınıza yapılan saldırılar olarak görüyorsunuz.Kaldı ki buraya koyuyorum demek tartışmaya açmak fikirleri paylaşmak ve gelecek eleştrileri değerlendirmek içindir..

-Ya da insanların eleştrilerine saygınız olsun.O şekilde cevap verin.Bu konu hakkında değerli paylaşım yapan insanları bir bir uzaklaştırırsınız.Unutmayın onlar zoru yapıyorlar.Sizi eleştriyorlar.Kimsenin böyle bir misyonu da yok mecburiyeti de.İnsanlar yapınızı kaale almış fikir beyan etmişlerse insanlara kör vs. diyerek aşağılamanın bir takım garip cevaplar vererek ortamı germenin anlamı yok...

Israrla yırtıkların bir mantığı olduğunu sistematiği olduğunu söylüyorsunuz.Ben hala o mantığı göremedim.Gören varsa lütfen bana açıklasın.Korkarım sayın alpart da benim gibi görememiş ki yapının bitmesini bekliyor...
Mimari yöreyi yansıtmak zorunda değildir.Bunu böyle kabul edip metaforik bağlantı kurduk gravyerle deseniz inanın kimse bişi diyemeyecek.Çünkü bu da tasarımın sezgisel olan yanının bir dışavurumudur...Siz ısrarla Kapadokya'ya benzettik diyorsunuz.Biz göremedik ama eminim iyi niyetlerle o düşünceyle yapılmıştır.Tsarım sürecinin sürekli içinde olmak bazen gerçeklerin görünmesini zorlaştırır..

Düşüncelerimi paylaşmak istedim.Umarım kırıcı olmamışımdır.Kırıcı olduysam özür dilemesini de bilirim...

Saygılar...