Tek Mesaj Görüntüle
Eski 17-05-2008, 19:25   #26
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Arkadaşlar, tartışma biraz da istenmeyen hala geliyor.

Bu forum, Türkiye'deki kötü forum dilinden sıyrılmasını bildi. Bunun için çok büyük tartışmalar oldu. Hatta buna dikkat ediyoruz diye küfürler ettiler, bunun saçma sapan bir "TAKINTI" olduğu iddia edildi. Açıkçası çok da kolay olmadı bu seviyeye gelmek.

Hızlı yazmaktan oluşan harf hataları bahane edildi. Biz kötü dil kullanımına laf ettikçe bu öne sürüldü.

7 yıl sonrasında bakıyorum ki genelinde forumlarda saçma sapan Türkçe ile yazmak "samimi olma" halinden "özensiz" olma haline büründü. Bu bir gelişme.

Şimdi ise biraz da "zorlama yapılıyor" diyerek bu basit temel üzerine kurulu özenin tartışılması şaşırtıcı.

Burada tabii ki dil önemlidir ama dilden öte mimari ve mekan ön plana çıkar. Yani burada "kural koyucu" veya "tek doğru yol" bulucu doğru "dil savunucusu" şemalinden, mimariye yatkın konuşmalar yapıyor olmamız lazım.

Sık yapılan hatalar konusunu tekil bırakıp bu tartışmayı ayrı tutuyorum.

Çok uzaması da benim için anlamlı değil.

Açıkçası "Zile İlçemizin" yazmayı düşünememenizin vebalini cevap veren benin boynuma bırakmanız şaşırtıcı. Yani madem cevabını biliyordunuz ya da zaten düşündünüz de neden örneklediniz. Biz sizin "zorlama yapmak kötü oluyor" anafikrinizi bu örneklemeden çıkarımsal olarak yakalamak zorunda mıyız?

Geçiyoruz efendim.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla