|
yazdılarınızın pek çoğuna katılıyorum
evet yazdıklarınızın pek çoğuna katılıyorum ancak ; mezuniyet yılına takıntılı durumdayım (açıkçası bu sadece yeni mezun yada bir iki yıllık deneyim süreci için değil) sevgili melody sizinde bahsettiğiniz konuyla yakın olarak iki tane 5 senelik veya iki tane 10 senelik mimar arasında da maaş farkları olabilir. ve gerçekten fazla maaş alan daha fazla sorumluluk üslendiği ve daha fazla vasfa sahip olduğu için hakkediyor olabilir.ama kimse bir diğerinin daha fazla vasfa sahip olduğunu göz önünde tutmadan aynı maaşı isteyebiliyor sanırım bu da insan oğlunun kendi bencilliği.bu konu açıldığında benimde çok hiddetli olduğum bir dönemdi. biraz kişisel ama pek çok arkadaşımda bu durumu yaşadı veya yaşayacak.bir mimar olarak annemin ve babamın yanında yaşayarak evin hiçbir giderine ortak olmadan aldığım paranın sadece mesleki ve kişisel giderlerime gitmesi bana çok dokunuyor. ben bir mimar olarak evlenmek zorunda kalmadan kendi evimi alıp veya kirada oturup kendimi geçindiremeyeceksem pek çok umutsuzluğa kapılmam normaldir (evlilikten kastım bir maaş yerine iki maaş ile ev tutup o evin giderlerini karşılamak ancak mümkün olduğu için) birilerinden yardım almadan ayakta durma isteğim bana göre çok doğal bir istek ancak bir senelik iş deneyiminin ardından anladım ki. kendi işimi yapmadan bu hedeflerime ulaşmam çok zor. ama genel olarak bunları yazışmak ve paylaşmak da çok güzel.sevgiyle kal....
|