Tek Mesaj Görüntüle
Eski 11-05-2008, 22:04   #5
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Ne sorunu varmış?

Ben bunu uyguladım. Gayet güzel çalışıyor. Hayır bilelim de biz de kullanıcıyı uyaralım.
Ciddi soruyorum. Problemi yoksa amenna.

Neyse gelelim araştırma yapmaya. Ödevi veren kişi sizi detay bulmaya zorladıysa bundan güzel şey yok tabii.
Ancak granit levhayı bir panele yapıştırıp onu oturtmak bana anlamsız geldi.

Neden? Bir binayı kaplarken eğer kaplayacak kadar levha harcıyorsanız neden bir daha taşla kaplıyorsıunuz. Yani o taşları taşıyacak olan metal levha da paslanmaz ya da galvaniz ya da başka tülü bir paslanmama özelliği olan bir levha olmalıdır. Yoksa pas içinde kalır taşlarınız. Ne olacak? Bu taşları taşıyan şeyler paslanmaz olmak zorunda ama pahalı olur hem de çok. Yüzeyleri ve hacimleri o kadar az olmalı ki hem gizli kalmalı hem de maliyeti düşük olmalı.

Sonra yapıştırmanın kendince bir sıkıntısı da var. Bina hareket eder, genleşir, sıkışır, sıcağa soğuğa karşı. Yapıştırma durumunda çatlamalarada sebebiyet verebilirsiniz. Bazı bina cephelerinde kullanılan BTB ve faynaslardan derzlerinden çatlarlar kötü bir görüntü arzederler.

Açıkçası "Hocam ben bulamadım" demek yerine genel okarak yapıştırma hususunu iyice raporlarsanız cevap olumlu olacaktır. Hiç değilse hocanızdan farklı bir teknik kapabilir ve sonra bunu da burada bizimle paylaşabilirsiniz.

Teşekkürler.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla