"Bundan ne kadar yarar görüldüğü bugün artık ortada... sizler hala hangi buluşma neye ait? kim ne zaman ne yapmış?larla boğuşarak duyduğunuz her şeyi "buluşma" adı altında boş kalan yerlere sıkıştırmaya çalışıyorsunuz. "
---------------------------------------------------------------------------------
Merhaba tekrar,
Öncelikle bir önceki mesajımda ki atladığım bilgi yanlış değil eksikti.(TMÖB yazları UMÖB kışları)... son yıllardaki durumdan bahsetmek istedim ben. yapılanlara saygısızlık olarak görüldüyse üzgünüm.
eminim ki buluşmalar hakkında bir çok bilgiye sahipsin blu ve zamanında duyarlı olduğun bir konu olması çok güzel tabii.. yazdıklarınla ilgilendim çünkü içinde biri olarak dikkatimi çekti.burak hocayla ve erdal hocayla buluşma öncesi görüşmüştük evet... bunlar dışında bir çok insanla görüştük pek tabii ki... herkesin tanıyabileceği bir örnek olarak TMÖB değişilmez katılımcısı Gürhan TÜMER mesela...
fakat yeni buluşmaların içerikleri, neler yapıldığı hakkında ne kadar bilgin olduğunu merak ediyorum. çünkü yukarıda kurduğun cümle "bilen" birinin cümleleri...
her zaman şu durumdan rahatsız olmuşumdur: eskiden neydi, şimdiler öyle mi?? acaba eskilerinin değerinin yitirilmemesi için yenileri ezmek mi gerekiyor? hayır her buluşmanın bir öncekinden daha kapsamlı, daha açık ve daha oturaklı olduğundan eminim... ve buluşma 8'in buluşma 7,5tan daha düşünülmüş olabileceğini de biliyorum.benim bu "bilen" tavrım nerrden? bu da merak edilebilir "geçmişi nerden biliyor bu adam?" Araştırmadık konu bırakmadık ve okumadığımız kaynak ta kalmadı da ondan. Mimarlar Odası bu konuda yardımcı oldular geçmiş kaynakları hakkında.
Bunlar dışında bu aramalar ayrıntılardır ve ayrıntılar bütünü tamamlar. Araştırma aşamasında bunları araştırmak kadar doğalı yoktur ki, bunları araştırıyor olmak ta bu detaylara takılmak anlamına gelmiyor zannedersem...
Biraz daha olumlu yaklaşmalıyız belki de... olumsuzluklar bizi çok gereksiz yerlere sürüklüyor diye düşünüyorum. yapılanlara saygı olduğu gibi yapılacaklara da saygı beklenmesi en doğal hak...
Yazdıklarımın saygısızlık olarak algılanmasından korkarım. Sadece merak ve belki de varsa yanlışlığı düzeltmek o kadar.
Buluşmalar yararlı emeller için vardı, hala öyleler. temelde hiç bir şey değişmedi. değişen şeyler sadece detaylar...
buluşmak üzere