|
arcon mimari tasarım programı olarak çıkış yaptı, bu anlamda pratik bir program aslına bakarsanız çok hızlı bir şekilde plandan 3d oluşturabiliyorsunuz, bunun yanında size kullandığınız malzeme miktarına dahil (yüzeyler ve hacimler) pekçok detayı fiyatlandırılmış olarak da verebiliyor, programı inşaat mühendislerinin dahi kullandığını gördüm çünkü çok pratik çatı detay, merdiven, vb çözümleri var basit mimari projeler için biçilmiş kaftan
bunun dışında iç mimarlar için özellikle mobilya üreticileri için başlangıçda çok umut vadediyordu, üzerine yama yapılan yazılımlarla geliştirilebilir bir platforma taşındığında kendini aşacak diye bir beklentimiz olmadı değil, görselleştirmede modelleme ihtiyaçlarını karşılamıyor yani arcon bir modelleme programı değil, siz modelinizi maxde veya autocadde veya başka bir platformda hazırlayıp arcona atıyorsunuz, ve orada maxden bile daha pratik bir şekilde doku ve ışık atamalarını ekranınızda birebir görerek çalışmanızı oluşturuyorsunuz...
aynı zamanda pratik bir doku ve model kataloğu oluşturabiliyorsunuz
yani bu anlamda arcon yerleştir + düzenle + render al gibi bir özelliğe sahip-ti ancak render motoru + ışık ve kaplama nitelikleri yıllardır yerinde saydığı için artık yeterli olmuyor (en azından benim düşüncem bu)
pekçok firma satış ekibindeki elemanlarına bu programı oryantasyon eğitimi çerçevesinde öğretiyor ve kullanıyor, aşırı görsellik istemeyen daha çok ürün satışına yönelik işler için çok gelişmiş yamaları var, pekçok programla iletişim kurabiliyor bu işin başını türkiyede dinosar yazılım çekiyor üretim ve pazarlama alanında çok ciddi deneyimleri var, özellikle de mobilya üretiminde arconu bir arayüz haline getirdiler satmış olduğunuz ürün otomatik olarak mrp sistemiyle bağlantılı olarak tüm birimlerin kayıtlarına geçiyor, arconun bugün geldiği seviye tasarımcılar için olmasada pazarlama çıkışlı üreticiler için iyi bir noktada diyebilirim
bunları sabah olduğu gibi oldukça acele yazıyorum çünkü saat itibariyle şimdide uykum geldi yine alıntı yapabileceğiniz açılımı zor cümleler kurmuş olabilirim şimdiden özür dilerim...
iyi geceler...
En son nihat tarafından düzenlendi : 09-05-2008 01:02.
|