|
Yarışma iptali?
Merhabalar, üniversitelerin kendi bünyelerinde düzenlediği yarışmalar hakkında merak ettiklerim var, Bahçeşehir Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencisiyim, okulumuzun mimarlık fakültesi bünyesinde düzenlediği "Barış Anıtı Tasarlıyorum" konu başlıklı öğrenci yarışması, üniversitenin başka bir fakültesi tarafından organize edilip mimari bir sonuç arandığı için de mimarlık fakültesi bünyesinde değerlendirmekteydi. Yarışmaya katıldım, benim dışımda 2 talihsiz arkadaşda katıldı. Toplamda 3(üç) kişilik katılımcı sayısı bencede küçük düşürücü ve başarısız bir yarışma organizasyonu simgesi ama yarışma yarışmadır. İlk üç'e yani bütün katılımcılara muhtemelen ödül vermek istemeyen organizasyon başkanları hızlı bir kararla ( ilanlarda bu konuya ait herhangi bir işaret yada not bulunmamaktadır )yarışmanın iptalini uygun görmüşler. şimdi benim merak ettiğim konuya geliyoruz; katılımcı sayısı sınırı diye bir kural var mıdır? iptal kararları bu kadar kişisel işler midir? Yani "üniversite" kurumu kendi içinde resmi ve sistemli bir düzene sahipken bu karar bu kadar kişisel midir? Ödül almanın bu kadar garanti olduğu bir yarışmada aldığım ödülün de etik olmayacağı kanısındayım, sadece emek ve harcanan zamanın ziyanı can sıkıcı aslında tek sıkıntım bu. Tavsiyeler ya da buna benzer örnekler varsa paylaşır ve beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılar iyi çalışmalar.
|