Alıntı:
Orijinal metin mute tarafından gönderilmiş
ortalık fena karışmış. ama bana öyle geliyorki yarışmayı kazanan belli (bunu okuduğum yorumlardan çıkardım). redrhapsody nin daha önce de birçok kere dile getirdiği bir gurup vardı ,red rhapsody nin cümleleriyle "yarışmasız direkt olarak işleri alan" , "kayseri nin silüetini bozan" ve "dokuyla alakası olmayan binalarla kentin dokusunu altüst eden". birinci de onlar olmuştur herhalde. ama yinede juriyi ve diğerlerini töhmet altında bırakmak doğru değil. herkes belki de büyük bir hevesle ve iştahla projelerinin iş yapacağını düşünerek katılıyor ama sonuç sıfır olunca olaylar da şüpheli veya uygunsuz yönler arıyor. ulusal mimarlık sergisi yarışmasında olduğu gibi.
belki de kale içi projesinde de seçim yapılırken onurlardırmak adına projeler değerlendiriliyor. hayırlısı neyse o olsun diyorum bu saatten sonra denilenlere bakılarak.
|
Konuyu buraya çeken kullanıcı 'mute' . Sözkonusu ofisin 3D çizimlerini , 3d bölümünde tanıtmış.
Kayseri Batı İlçe Terminali
O ofisin bir çalışanı olma ihtimali yüksek. Sanki dışardan biriymiş ağızıyla konuşması ne kadar etik?
Kayseri hakkında eleştiriler yaptığımda bana da bir uyarı yazısı göndermişti. Kuyuya taşı atan kendisidir, çıkarmaya çalışanlar da biz oluyoruz bu durumda. O ofisin yarışmaya katılıp katılmadığını bile bilmeden, özür dilenecekmiş fln bunun gibi söylemler olunca tuhaf geldi bana... Sebeplerini merak ettim.
Her neyse bence de mimarlık ortamının dışına yeterince taşıldı. Yeter bence de.