Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-05-2008, 12:01   #85
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Eternity- tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
aysegok rumuzlu arkadaşımız o grubun projelerini saymış,eksik var orda,
nevşehir terminali,
erciyesspor tesisleri,
erciyes üniversitesi öğrenci yurdu,
yurtdışında bi stadyum çizdiklerini duydum

yalnız bu grubun bu işleri yapabilcek kapasitesi varmı ona bakmak gerek,bu grup 8 mimardan oluşuyor,projelerinin mühndislik hizmetlerinin çoğunu istanbul ve ankaradan alıyor,biten binalarını gezen var mı..
Bu ofis genç mimarlardan oluşuyor. Ofis sitemi açısından Kayseri standartlarında en iyisi onlar. Projeyi kotarmak konusunda sıkıntıları olsa bu projeler yetişmezdi. Fakat genç mimar olmanın , mimari çizgi olgunlaşmadan büyük projeler yapmış olmaları , mimari kaliteyi düşürmüş bence. Bu durumun oluşmasının nedeni onca yıl Kayseri de mimarlık yapıp, belirli bir seviyeye gelenlerin profesyonel 'mimarlık ofisi' anlayışını kuramamış olmaları. Onlar da bu boşluğu değerlendirdi.
Ama benim üstüne gittiğim bu detay değil. Yaptıkları projeler KAMU YAPILARIDIR.

ARKITERA uzunca bir süredir BÜTÜN KAMU YAPILARI YARIŞMA İLE PROJELENDİRİLSİN diye kampanya yaptı. Biz de destekledik. Fakat şimdi bakıyorum, bu ideallerinden soğumuş görünüyorlar. Yarışma ile yapılması gereken projelerin şakşakçısı durumuna gelmişler.
BAZI KAMU YAPILARI YARIŞMA İLE YAPILSA İYİ OLUR diye değiştirsinler sloganlarını bence...

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 07-05-2008 12:07
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla